Mikrokladdkaka
Idag var jag med bästa Josefine. Vi bakade mikrokladdkaka och ja, jag vet att det låter sjukt konstigt! Men det var i alla fall gott! Min och Josefines kladdkaka blev ganska kladdig på ena sidan men det var bara gott. Mikrokladdkaka är verkligen jättebra om man är väldigt sötsugen för det tar 6-8 minuter!!
Så här gör man mikrokladdkaka:
175 g smör eller margarin
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på en svag värme. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och tillsätt därefter det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner blandningen i äggsmeten. Häll alltsammans i en vid, mikrosäker form, cirka 30 cm i diameter. Har du inte en så vid form, eller så stor mikro, kan du grädda kakan i en något mindre form och hälla över en del av smeten i små glas eller formar. Grädda kakan på full effekt 6-8 minuter. Kontrollera då och då att den fortfarande är kladdig inuti.


» Anonym
Mmm, provade receptet och det blev jättegott! Tack för tipset!:)
Svar:
Amanda Edvardsson
Trackback