Kola cupcakes

Igår testade jag och Frida att baka kola cupcakes (Devil's food cupcakes med kolafrosting) .. De var inte alls så svåra att göra men vi var väldigt trötta så hela köket blev kaos efter bakningen, haha. Det var min otursdag igår också, först när jag skulle böja mig ner så sprack hela baken på mina jeans, sedan så brände jag mig på ugnen när jag skulle ta ut muffinsarna och sist så tappade jag våran kitchenaid, jippie, sån himla otur hade jag igår:(
 
Men i alla fall så blev muffinsarna väldigt goda, igår tyckte jag inte att dom var så jättegoda eftersom att jag hade ätit för mycket det (och typ 3 stora chokladbollar) så att jag var helt enkelt för mätt för att tycka att dom var goda, jag var spymätt för jag åt alldeles för mycket innan muffinsarna var klara. Men idag när jag smakade på dom efter skolan så var dom suuuupergoda!! Dom smakar som en blandning av kladdkakemuffins och kolasås, mums.
 
Här kommer receptet!
 
Ingredienser:
 
225 g smör (rumstempererat) 
11 dl florsocker, siktat 
3.5 dl farinsocker 
drygt 1 dl mjölk 
2 msk cane syrup eller mörk sirap 
2 tsk vaniljsocker 

Cupcakes

4.75 dl vetemjöl 
1.5 tsk bikarbonat 
2.5 dl kakao 
0.5 tsk salt 
170 g smör (rumstempererat) 
3.5 dl farinsocker 
2.25 dl socker 
3 st stora ägg (uppdelade i vita och gula)
3.5 dl kaffegrädde 
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 160 grader och ta fram tolv muffinsformar.

2. Sikta mjöl, bikarbonat, kakao och salt i en skål och ställ åt sidan.

3. Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt (cirka tre minuter med elvisp). 

4. Tillsätt farin- och strösocker och vispa tills det blir vitt och fluffigt.

5. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje.

6. Häll sedan de torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med kaffegrädde och vaniljsocker.

7. Häll smeten i kakformarna och grädda i 20–30 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den.

8. Häll smeten i kakformarna och grädda i 20–30 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den.

9. Kolatopping
Vispa smöret tills det är mjukt och krämigt, tillsätt båda sockersorterna i omgångar och vispa i cirka
två minuter med elvisp.

10. Tillsätt mjölk och sirap och vispa tills glasyren har en bra bredkonsistens (cirka tre till fem minuter med elvisp).

11. Glasyren håller sig i två dagar i en lufttät låda i rumstemperatur.

Vi tog lite för mycket i varje form så de rann ut som en stor kaka... 

 
Sen skärde vi dom lite och så blev dem såhär:
 
 

 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback