Filippa, Josefine & Wilma

Just nu är jag med Josefine, Wilma och Filippa. Vi har precis bakat kladdkaka. Om en liten stund ska Filippa hem och Josefine och Wilma ska hem till Josefine. Sen vid åtta kommer Filippa, vi ska nämligen sova över eftersom det inte är skola imorgon.
 
 

Present från Ellen!

När jag kom hem igår så hade jag fått post från Ellen. Som ni ser på bilderna så fick jag 4 armband. Hade faktiskt på mig ett utav dom idag! Jättefina tycker jag! Tack så jättemycket världens bästa Ellen!! Saknar dig!
 
 

Bakning

Igår så bakade jag och Frida kokosmuffins och citron/blåbärs muffins. Ni ser nog vilka som är vilka. Kokosmuffinserna var supergoda!
 
Idag så har jag och Frida varit ute och sprungit. Vi sprang 4 km ungefär. När vi hade springit klart så gick jag hem till mig och Frida hem till sig och duscha och sånt och sen så kom Frida hem till mig så hoppade vi lite och mera saker. Imorgon är det måndag så då är det alltså skola. Denna veckan (eller på måndag- söndag) så har vi dom sista nationella proven i SO. Känns ganska skönt att det snart är slut. Det är bara 3 prov kvar. Två på torsdagen och ett på fredagen.
 
 

bak med Frida


90210

Vaknade precis så jag ligger i min säng och kollar på 90210. Senare ikväll ska jag och mamma på teater med min morbror, Maria, mormor och Rolf. Egentligen skulle pappa gått på teatern och inte jag men han är i USA nu så då fick jag gå istället. 
 
 

Friday

Idag är det äntligen fredag. Imorse åkte pappa till USA så jag tror nog att han är framme eller snart är framme. Idag hade vi tennis på idrotten. Det var väldigt roligt men det blir ju så mycket folk. Idag hade vi också det sista nationella provet i engelska. Man skulle skriva om en speciell dag (jag skrev om min födelsedag..). Jag hoppas att det gick bra, det kändes bra i alla fall. Kommer inte på så mycket mer att skriva om så ha det bra!
 
 

New in

Igår var jag i staden med Frida! Jag köpte en ögonskuggs borste och våtservetter, haha våtservetter är så bra för jag avskyr att vara kladdig!
 
 
 
Våtservetter från h&m: 10kr
 
 
Liten sminkborste från Jolina: 98kr
 
 
Sen köpte jag även en Yollibox. Det är fryst yoghurt men smakar ungefär som glass, SUPER GOTT! Den kostade 50kr
 

fotografering till panda

Jag, mamma och Jacob fotade lite idag hos en fotograf för vi ska nämligen vara med på panda omslaget. Puss


På bussen!

Just nu sitter jag på bussen med bästa Frida. Vi ska nämligen till stan. Så himla synd att det precis började regna, men aja vi har ju i alla fall paraply! Om jag köper något så lägger jag upp bild sen!


Godmorgon

Godmorgon bloggen! Idag är det onsdag. Snart ska jag till skolan, där vi har motorik först! Jag har för mig att han sa att vi skulle springa i skogen idag i massa uppförs backar för att förbättra konditionen. Det är faktiskt väldigt jobbigt med motorik, haha! Hoppas att ni alla får en bra dag, puss
 
 

Begravning

Kom precis hem från begravning av min farmor. Jag och mina kusiner gick fram tillsammans och la roser på kistan.  Begravningen började klockan 3 (vi var där 2) och slutade runt fyra tror jag. Efter begravningen så åkte vi alla och åt på "sinnernas hus". Till efterrätt åt vi tårta eftersom att min farmor ville alltid ha tårta till efterrätt. Det kom väldigt många tårar på begravningen. Det är väldigt svårt att förstå att min farmor är död. Jag älskade min farmor och kommer alltid att göra. Du finns alltid med en i luften oavsett vart man är. Man kan liksom känna ibland att du kollar på en. Du var verkligen VÄRLDENS bästa farmor! 
 
Så här stod det på lappen som vi fick på begravningen:
 
* 22 januari 1931
+ 27 mars 2013
 
En trött liten Mor
med silvergrått hår
och en panna som plöjts
av bekymmer och år
Med blick som var 
leende solig och klar
Så lever Din bild
bland de Dina kvar
 

sunday


Sol

Just nu sitter jag i solen och lyssnar på musik. Så himla mysigt med sol tycker jag! Om en stund kommer Frida hem till mig. Hoppas att ni får en bra dag! Puss
 

Fredag & lördag

Fredag:

 

Skolan började med svenska i en timme och 20 minuter. Efter svenskan så hade vi 20 minuter rast och sen var det bild. Bilden var i 40 minuter (10.00-10.40). Tjugo i elva var det lunch, det blev bakad potatis och så om man ville kunde man ta sånna där blandningar med skinka eller vad det nu var. Jag tog bara smör på min bakade potatis. Efter lunchen hade vi lunch rast i en halvtimma sen så var det matte i ungefär 40 minuter tror jag. Efter matten hade vi idrott och på idrotten hade vi bad. Först fick vi simma temposim på badet. För er som inte vet vad temposim är så är det att man är tre och tre, två på ena sidan och en på andra och så börjar dom som är två  (alltså en utav dom två) och simma till den som är en sen simmar den andra till den andra, och så vidare. Först så simmar vi vanligt och sen kanske han visslar och säger att vi ska simma crawl. Efter temposimmet så hade vi fritt. Badet slutade fem i halv två så då var det bara att gå upp och duscha. När jag hade duschat och "fixat" mig så kom pappa och hämtade mig. Direkt när jag kom hem så testade jag vad jag skulle ha på mig på discot och packade ner plattång, smink m.m. Sen när jag hade packat min väska så åkte jag hem till Josse (Josefine.B). Hemma hos henne så fixade vi oss. Sedan ungefär vid 4 - halv 5 så gick vi till discot.

 

På discot så skulle jag och Josse stå i kiosken första passet (18.00 - 19.00). Det var kul men ändå jobbigt eftersom vi stod ju i kiosken när förskoleklassen till trean var på discot och dom köper väldigt mycket hela tiden så ibland var det väldigt många som ville köpa och eftersom "kiosken" är ett långt bord intill väggen med godis, chips och mera på så står ju alla utmed bordet och då vet man ju heller inte vem som kom först och så vidare. Men jag tycker ändå att det gick bra och att det var roligt! Discot höll på från klockan sex till tio. Så klockan tio

städade vi (skura golven, sopade o.s.v). Vi var klara ungefär halv elva så då var det bara att åka hem och gå och lägga sig. 

 

Lördag: 

 

Idag så gick jag upp klockan halv nio eftersom att jag skulle spela tennis match halv elva och vi skulle åka ner halv tio. Jag gick upp, tog på mig tennis kläder, åt gröt, packa min tennis väska med rack, vattenflaska, skor, tröja och protein kaka. Sen åkte vi ner till tennishallen. Min match började 20 i elva istället för halv eftersom vi skulle spela när några andra var klara. Jag mötte en som heter Alexandra. Hon kom från Partille. Jag vann inte matchen men jag är ändå nöjd. Jag gjorde mitt bästa och hon var väldigt bra så mitt bästa räckte tyvärr inte. En sak som jag tyckte var bra med matchen var att jag lärde mig att spela när massa kollade. Jag har aldrig innan kunnat spela när det är mycket folk eftersom jag tycker det mesta är pinsamt men idag så kunde jag det. Jag liksom sket i vad alla andra tyckte och tänkte. Sen var det också väldigt kul när det var många som man kände som hejade och ropade på läktaren. Matchen slutade 6-1, 6-2 till Alexandra. Frida och Alexandra spelade också matcher idag. Frida spelade innan mig och hon vann tyvärr inte men hon spelade jätte jättebra. Alexadra spelade samtidigt som mig så jag såg tyvärr inte hennes match. Hon förlorade också.

 

När min match var slut så åkte jag hem och dushade och sen så åkte vi på kalas till mina kusiner som fyller och har fyllt år. Vi var där vid 2 och åkte hem 5. Det är alltid lika kul att gå på kalas till dom för dom är alltid så glada och goa. Vi åt några jättegoda spett med kyckling lirade i bacon och pastasallad och till efterrätt blev det tårta och sånna där jättegoda fingerkakor. Om ni inte vet vad fingerkakor är kan ni klicka här . 

 

Vädret var verkligen underbart idag. Vi satt ute idag på kalaset och det var super varmt! Så himla kul när solen tittar fram! Fredag:

Bilder på hur jag såg ut på discot!


Smeknamn

Ibland när jag skriver inlägg att jag till exempel är med Josefine så måste jag ju skriva Josefine. A och Josefine.B och det kan hända att jag glömmer det någon gång eller bara inte orkar så om ni undrar så är Josse Josefine.B och Jossan Josefine.A. Det här blir ett väldigt kort och spontant inlägg men senare ikväll kommer ett längre där jag skrivit om mina två dagar (fredag och lördag). Ville bara att ni skulle veta detta! PUSSHEJ
 
Jossan = Josefine.A
 
Josse = Josefine.B
 

Bild från igår
 
 

en dag i skolan


Torsdag morgon

Godmorgon! Ligger fortfarande kvar i sängen och "halvsover". Ska snart gå upp och ta på mig kläder och äta. Hoppas att denna dagen inte blir min otursdag också! Puss


Kaos

Denna onsdags morgonen var total kaos. Den började med att jag kom på en minut innan vi skulle åka att jag var tvungen att skriva ut massa bilder eftersom att min bästavän Wilma fyller år idag. Sen när jag hade kommit till skolan så såg jag att min parfym flaska hade läckt så att hela det hade blivit en stor parfymfläck på min väska. Efter det hade vi motorik och när jag skulle byta om till vanliga kkläder så insåg jag att jag hade glömt bh.. Detta var inte allt utan när jag hade tagit på mig mina nya jeans så såg jag att jag hade fått en parfymfläck på dom med. SÅ SJUKT JOBBIG MORGON! Hahahahh. Nu när jag kom hem så skulle jag plugga lite och då fyllde jag en vattenfalska med saft för jag var väldigt sugen på saft och ni kan ju gissa vad som hände med det..? Jag hade inte satt på locket så istället för att saften kom i min mun kom den över hela mig. ÅÅÅÅ. Så man kan ju säga att det var min otursdag idag!
 

Sen har jag också fått en kommentar på min blogg där det var en fråga om inte det var min mammas jacka. (Alltså min nya svea jacka). Och svaret på den är nej! Min mamma har en liknande jacka så jag försår om ni kanske trodde att det var hennes först! Men nej! Den är min och min mamma har en egen! 
 
 

Tisdagens outfit

Dagens outfit: Svarta dr. denim jeans från face, rosa Palladium (fick dom i påskpresent så vet inte vart ifrån dom kommer), Morris tröja från Jolina, Svea jacka från sveasvea.se, Ralph lauren väska från Danmark


Staden med mammi

Kom hem från stan för ungefär 2 timmar sedan. Det var väldigt myisgt, dels att gå på stan + att vara med min älskade mammi. Jag köpte 2 saker. 
 
 
Ett par blåa dr.denim jeans från Face! Dom kostade 499 kr!
 
 
En morris tröja från Jolina. Den kostade 1199 kr
 
 
Tack för dagen världens bästa mamma! Älskar dig!

Svea jacka

Idag kom äntligen min vårjacka hem. Jag köpte den här ! Den kostade (som ni ser om ni klickar på här) 1995 kr och är rosa. Snart ska jag och mamma in till stan och shoppa lite, det var nämligen ingen tennis idag.. Puss
 
 
 
 

Ellen, Nils, Stefan och Katrin

Som ni kanske såg på videon igår så hade vi gäster. Ellen, Nils, Stefan och Katrin kom till oss klockan 1. Dom bor i Varberg så det var därför dom kom så tidigt! Vi åt först lunch och pratade massa och sen så åkte vi till vänga kvarn där vi fikade. Efter vänga kvarn så åkte vi hem och så gjorde vi massa saker, sen blev det lunch och efterrätt. Jag tror att dom åkte hem runt elva tiden. Ellen är en utav mina bästa vänner och eftersom att vi bor rätt långt ifrån varandra så träffas vi inte så ofta så det är väldigt kul när vi väl träffas. Vi har alltid väldigt mycket att prata om. Det var verkligen kul att ha Ellen, Nils, Stefan och Katrin på besök för dom är så snälla och trevlig! PUSS
 

Söndag


Lol


Min lördag


Frukost på sängen av mammii

Idag kom mamma upp med frukost till min säng. Så himla gulligt! Hon tog med två frallor och ett glas med provivia. Älskar dig mamma!
 

Stan & nationella

Idag hade vi ju nationella prov i NO. Jag hoppas att det gick bra för mig.. Det kändes bra i alla fall! Vi slutade ett idag, eller dom som var klara innan fick gå klockan ett. Så klockan kvart över ett åkte jag och Maja in till stan. Vi gick först till Viskan där dom skrev på ett papper, sen så gick vi runt och kollade lite. Vi åt också på Jensens tillsammans med Julia, Alexandra och Frida. Puss
 
 

Godmorgon

Har ännu inte fått bilderna från Wilma men direkt när jag får dom så laddar jag upp dom på bloggen. Idag är det torsdag. Det innebär att vi har nationella prov i NO idag.. Lite smått nervös. Hoppas verkligen att jag klarar provet. Så skolan ser ut så här:

8.20- ca 9.40 B-prov
9.40- 10.00 Rast
10.00- 11.10 A-prov
11.10- 11.50 Rast
11.50- 12.10 Lunch
12.10- 13.10 C- prov
SLUT FÖR DAGEN

Efter skolan ska jag och Maja till stan. Vi ska dels gå till Viskan så dom kan skriva på lite papper och så..


@wikstromaren


Kladdkaka

När jag kom hem från skolan var jag vääldigt sötsugen så jag ställde mig och gjorde en kladdkaka. (Hålen i kladdkakan är från när jag stack ner en pinne för att se om den var klar..)
 

Fixat praoplats

Jag hade fixat praoplats på ett dagis redan vecka 9 men igår så drog dom tillbaka den eftersom dom fick bara ta in sånna som gick i sjuan och uppåt. Så jag och Maja som jag var med igår ringde runt till massa butiker i borås och fjärde samtalet gick till viskan där vi fick praoa. Sååå himla glad. Viskan är ju en väldigt rolig plats att praoa på. Jag och min kompis Maja ska åka in till Viskan imorgon så dom kan skriva på lite papper och så.. För er som inte vet vad Viskan är för något så är det nämligen ett café. Vi ska praoa vecka 20 på onsdagen och torsdagen, alltså den 15-16 maj. 
 

gocamthuc_s9-e1316628922265.jpg

Bild från viskans hemsida


Till skolan

Snart ska jag till skolan. Skolan börjar med motorik... Har inte så mycket mer att säga så hejdååå! #gammalbildpåmig


Måndag

Dagen började med att mamma väckte mig klockan tio i sju så då gick jag upp, tog på mig, åt frukost, borsta tänder och hår och sminka mig. Klockan åtta körde pappa mig, Jacob (min lillebror) och Matilda (granne) till skolan . Skolan började med idrott och på idrotten hade vi tempoboll (då delar man upp klassen i två delar, ena halvan står på ena sidan idrottshallen och den andra halvan står på andra sidan idrottshallen och så står våran idrottslärare Velimir i mitten och kastar ut bollar. Om han till exempel kastar ut en innebandyboll så springer fyra personer från varje lag ut och börjar spela, sen när man har spelat i kanske 3-5 minuter så kastar han ut en annan boll till exempel en basketboll och då springer åtta nya ut). 
 
Efter idrotten så hade vi syslöjd. På syslöjden så gör vi förkläden. Jag gjorde mitt till farmor och farfar så det kom en och annan tår eftersom nu gör jag det bara till farfar. 
 
Efter syslöjden så åt vi lunch. Det var friterad fisk med ris eller potatis. Det var faktiskt helt okej! 
 
Efter lunchen så gick vi till fritidsgården där jag, Olivia, Josefine.B, Josefine.A, Wilma, Frida, Alexandra och Julia spelade pingis. Wilhelm var också med en liten stund och spelade med oss tjejer. Vi var på frididsgården i ungefär 20 minuter sen skulle vi in. Då hade vi kemi och matte i ungefär 70 minuter (en timma och 10 minuter). När den lektionen var slut så hade vi tio minuter rast sen började engelskan. På engelskan fick vi läsa en text och skriva om den på svenska. Jag tycker att det är ganska lätt eftersom att om man inte kan vad ett ord betyder s kan man ju bara kolla längst bak i engelska boken och om det inte finns där så kan man hämta en engelska översätt bok eller vad det nu heter. Efter engelskan så läste vi bänkbok och så visa Anna-Karin (våran lärare) oss lite filmer när det brann och hur snabbt det tog eld... 
 
Skolan slutade tjugo över två så jag åkte bussen hem tillsammans med Matilda vid ungefär tio i tre. När jag var hemma så åt jag och plugga och sen var det bara att ta på sig tenniskläder. Tennisen började fem och slutade tjugo i sju. Vi övade på allt på tennisen idag.. Serv, retur, backhand osv. Jag kom hem från tennisen för ungefär 45 minuter sedan så jag har suttit och bloggat lite och även spelat lite. Hoppas att ni hade en bra dag! Puss♥
 
 

Knalleland & staden

Idag har jag varit i staden och i knalleland med Wilma. Jag köpte fyra saker (lägger upp bilder imorgon). Jag och Wilma fotade även idag när vi var i stan. VI fotade med Wilmas systemkamera så alla foton är ju på den men hon ska skicka dom till mig så lägger jag upp dom troligen imorgon. 
 
Imorgon är det skola igen... Hade gärna haft lov en vecka till, men men. Imorgon efter skolan ska jag spela tennis som vanligt med Moa, Saga & Frida. Denna veckan kommer vi nog att ha väldigt mycket NO eftersom att vi har nationella prov i NO på torsdag. Är ganska nervös för att vi har inte arbetat jättemycket med NO men man får ju hoppas på det bästa. Puss♥
 
 

Ifall ni inte såg på videon..

Här kommer bilder på allt jag köpte i fall ni inte riktigt såg på videon!
 
Skärp med nitar: 40kr
 
2 pack trosor: 55kr
 
Värmeskydd HotCurl: 40kr
 
Hårsray: 12kr
 
Nagellacks remover (dip-in): 33kr
Dagkräm: 45kr
 
Tröja: 70kr
 
Rosa mjukisshorts: 50kr
 
Två ansiktmasker: 9kr styck
 
Mascara: 65kr
 
Puder: 14kr
 
Kruka till mamma: 60kr

Haul (ullared)

sa aldrig hur mycket hårsprayen kostade men den kostade i alla fall 12kr


Tidinställt inlägg!

Tidinställt inlägg. Förmodligen så sitter jag i bilen påväg till Ullared, om inte så ska jag nog precis hoppa in i bilen. Kommer säkert att filma en liten video när jag är i Ullared. Jag har börjat göra videos varje dag nu, haha! Men aja vi får se om det kommer upp någon video senare idag. PUSS♥
 
 
 

Josefine & Julia

Som ni kanske såg på videorna så sov jag över med Josefine & Julia. Vi åt jordgubbar och doppade i choklad m.m. Så himla mysigt om du frågar mig! Imorgon ska jag till Ullared med mormor, Rolf och Felicia. Ska faktiskt bli kul. Kommer säkert att lägga upp en haul video på bloggen när jag är hemma från Ullared. Puss


Mys


3 april

Josefine, Julia & Amanda


Onsdag

Snart ska jag gå till Josefine. Måste bara duscha först, haha. Kanske lägger upp en video idag på bloggen så ni får hålla utkik♥
 
 

Staden med fina vänner

Idag har jag vart i stan tillsammans med mina underbara vänner Izabella, Julia och Alexandra. Fick med mig lite köp hem (en ögonfransböjare och trosor). Lägger inte upp någon bild tyvärr. Orkar inte hämta kameran + att jag inte vill lägga ut en bild på min blogg på mina trosor.
 

 
Imorgon ska jag vara med bästa Josefine.A. Vi får se vad vi hittar på för skoj. PUSS
 
 
 
  
 
 
 
 

Måndagens outfit

Här kommer två bilder på vad jag hade på mig idag! Ignorera mina uppspärrade ögon! 
 
tommy hilfiger tröja från hemma hos oss & dr. denim jeans från face

IFE-AIK 2-2


http://weheartit.com/amandaedvardsson

Har gjort en andvändare på weheartit så ni kan ju gå in och kolla. Klicka på det hääääääär så kommer ni till min profil på weheartit. Puss
 
 

Godmorgon

Godmorgon bloggen! Soft outfiten är på som ni ser på bilden under! Idag så blir det nog en slappardag om jag inte åker in till knalleland en stund och shoppar. Det börjar ju komma in lite bikinis på affärerna nu och jag måste verkligen ha en ny bikini/badräkt. Puss
 
pälsväst, vit långärmad tröja & mys byxor från abercombie and fitch