Coola halloween dräkter

Här kommer lite tips på coola halloween dräkter. Ettan kan köpas här, tvåan kan köpas här, trean kan köpas här, fyran kan köpas här, feman kan köpas här och sexan kan köpas här
 
 

Outfit tips 31/10-13

Super snygg och enkel rosa/aprikos tröja från Nolita som kan köpas här, ett par snygga svarta jeans från h&m som kan köpas här och ett par super snygga svarta RM Williams skor som kan köpas här
 
 

yankee candle

Jag bara ääälskar Yankee Candle ljus, jag älskar doften, stämningen när man har många tända ljus och glasburken. Nu kanske ni tänker "glasburken, vad menar hon med det?". Men liksom när ljuset är slut så kan man diska glasburken och sedan ha små/större saker i den, jag har till exmepel pengar i en utav mina glasburkar och i en annan glasburk så har jag toffsar. Så det blir dagens tips: Spara Yankee Candle burkarna och använd det till förvaring av små/större saker!
 
Här kommer lite tips på goda juldofter!

Bild 1: Christmas eve, fylld med goda dofter av jul som kanel och muskot. 

Bild 2: Snowflake cookie, en söt doft som luktar som en sötsak för julhelgen.

Bild 3: Marry marshmellow, doft av ett härligt hopkok av marshmellows och vanilj.

 
 
 

Brunch

För lite mer än en vecka sedan så planerade jag och Frida att vi skulle ha en brunch. Så vi har suttit några gånger och planerat allt detta och idag så hade vi vår brunch. Vi hade gjort en inbjudan som vi gav ut någon gång förra veckan. 
 
Igår vid 4 tiden så hämtade vi upp Frida och åkte till Ica där vi handlade allt som behövdes inför morgondagen (alltså idag). Sedan så åkte vi hem och gjorde smeten till vissa saker så att vi bara behövde ställa in sakerna i ugnen nästa dag.
 
Dagen idag var faktiskt lyckad, vi hade kul (jag hoppas att alla hade det), pratade mycket och åt så att vi blev mätta, vad mer kan man begära liksom;) Nej men jag hoppas att alla hade det jättetrevligt för det hade i alla fall jag med de underbara vännerna. 
 
Det som serverades på bordet var våfflor, chokladbollar, kladdkaka, fruktsallad, jordgubbssaft, flädersaft, varm choklad med grädde och mini marshmellows, pizzabullar, scones, cupcakes, marshmellows på pinnar doppade i choklad men strössel, kycklingspett och tillbehör till all mat som sylt, socker, grädde o.s.v. 
 
 

29/10-13 bilder från dagen

Idag har jag varit med mormor och Kajsa. Vi spelade spel och sedan vid 2 tiden så åkte vi hem till Mattias (morbror) då han var hemma med Kerstin och Rut (mina kusiner, Kajsas syskon). Där var vi i ungefär 1 timma innan mormor skjutsade mig till min mammas jobb där mamma körde hem mig när hon slutade. På vägen hem så hämtade vi upp Frida och sedan åkte vi till affären där vi handlade det sista inför våran brunch imorgon. Här kommer lite bilder, den första bilden är på mig och Kajsa och den andra bilden är på mig och mormor. 
 
 
 

Outfit tips

Här kommer ett tips på vad du kan ha på dig nu i kylan. En vit enkel och gosig tröja från Filippa K kan köpas här, ett par snygga blåa jeans med lite blekning på framsidan av benen från Ginatricot, dessa byxor kan köpas här och ett par gosiga låga ljusbruna Uggs, Uggsen kan köpas här
 
 
 

Mormor och Kajsa

Just nu sitter jag i bilen påväg till Kajsa (kusin) och mormor. 
 
Senare idag så kommer Frida hem till mig så att vi kan börja planera lite mer inför brunchen som vi kommer att ha imorgon, ska bli såå kul att ha brunch. 
 

Lyx vs budget

Här kommer en lyx vs budget. Som ni kan se på bilden så är dessa två tröjor ganska lika (men inte superduper lika) men det skiljer väldigt mycket i priset så här är ett tips för er som tycker att tröjan från Hunkydory är ursnygg  men inte vill lägga så mycket pengar på en tröja. Den billiga tröjan från Ginatricot kan köpas här och den dyra tröjan från Hunkydory kan köpas här
 
 

Pumpa och muffins

Idag har jag och Alexandra varit barnvakter åt hennes kusin Wilmer som är ett halvår - har jag för mig -. Medans vi passade honom så bakade vi chokladmuffins som vi sedan dekorerade tillsammans med Noa och Nelly (Alexandras andra kusiner) när de kom hem. Såhär belv muffinsarna, väldigt charmiga, hahaha. 
 
 
Sedan hade de också en pumpa som de ville skära ut så att det blev en "gubbe" och det hjälpte jag och Alexandra gärna till med. Såhär blev pumpan:
 
 

27/10-13 tennismatch

Om lite mer än en timma ska jag spela match, jag ska spela dubbel tillsammans med Alexandra och Saga N och Alexandra ska spela varsinn singel. Vi ska spela hemma och vi möter Tidaholm - tror jag -. 
 
 

Fel på beställningen.

Som ni kanske vet så har ju jag råkat beställa Uggs som skulle kommit hem denna veckan men det gjorde dem inte så jag mejlade till hemsidan och de svarade så här:
 
Dear Friend,
Thank you for your email.
Sorry to inform that your payment failed so we can't ship anything to you.
Would you please try to pay for it again?
Sorry for the inconvenience and appreciate your understanding.
Thank you!
Regards.
Catherine
 
Asså what? hahha. Jag hade inte ens betalat skorna från första början så det var rätt knäppt, allt detta var knäppt. Att jag liksom kunde råka beställa Uggs utan att jag visste om det så det var ju lika bra att det inte funkade. 
 
 

Resa bokad

Igår när vi var hos familjen Lorentzon så bokade vi en resa till Spanien. Vi kommer att åka på min födelsedag (jag fyller år på sommaren) och vara där i ungefär 2 veckor, kanske lite mer. Vi har nämligen inte bestämt när vi ska hem utan vi åker hem när vi känner för det. 
 
Andra veckan i Spanien så ska min familj kanske åka till Barcelona och Mollys familj till något annat ställe och sedan möts vi i Barcelona där vi gemensamt åker hem med flyget.
 
Första veckan ska vi bo i detta huset, min familj och Mollys familj. Här kommer bild på det huset som vi har bokat för sommaren. Det kommer alltså inte vara några andra där förutom min familj och Mollys familj. 
 
BILD 1: Poolen.
BILD 2: Trapporna från våning ett till våning två.
BILD 3: Ett utav de 4 sovrummen. 
BILD 4: Ett uterum. 
BILD 5: Köket. 
BILD 6: Huset. 
 
 
 

Namnsdag

Idag har jag namnsdag, wey! Haha inte så speciellt men i alla fall! 

Just nu sitter vi (jag,mamma, pappa & Jacob)  i bilen påväg till Molly, Magnus, Filip och Mia. Vi ska fika hos dem och planera sommaren. 



lasagne i tennishallen.

Idag slutade vi halv 2 så det blev rätt tidigt. När vi slutade så gick jag och Moa till Ica och köpte varsinn lasagne som vi sedan tog med till tennishallen och värmde den. Vi år lasagnen tillsammans med lite saft/vatten och Ravenswood (en fortsättning på pretty little liars).
 
 
 

25/10-13

Idag ska vi redovisa det vi gjort i projektgrupparna, så att det blir ingen vanlig skoldag för att det ör typ det enda vi kommer att hinna med. Jag har för mig att Johan (lärare) sa att när alla var klara med redovisningarna (1 redovisning tar ungefär 30 min) så fick man gå hem, så antingen blir det en väldigt kort dag eller en normallång dag. 
 
 

mysigt bad

Kom precis upp från ett mysigt bubbelbad med levande ljus och film. Just nu ser mina fingrar ut som russin, haha, mina fingrar blir typ russin efter 1 minut. 
 
 

smoothie

Igår spännde ju jag min tandställning så jag har väldigt ont nu. Det ända jag kan "äta" är smoothie så det har blivit väldigt mycket smoothie idag. Här kommer 3 bilder på några smoothies jag har druckit idag.
 
Bild 1: Yoghurt, jordgubbar och en banan.
Bild 2: Fil och hallon.
Bild 3: Fil och jordgubbar. 
 
 

Hahaha


23/10-13

Idag var det "halloweendag" i skolan så koridorerna var mörka och så fick man klä ut sig om man ville. Jag klädde inte ut mig men några i de andra  sjuorna gjorde det och några nior gjorde också det. Förutom lamporna och utklädningen så var det inget speciellt med denna dag. Det var helt enkelt en vanlig skoldag med lektionerna musik, no, spanska, engelska, svenska och målupp. Eller jo, jag var hos tandläkaren idag också, där spännde han min tandställning. Först så drog han bort all ståltråd så att det kändes helt konstigt... Sedan så satte han fast en ny ståltråd och spännde aaas mycket så att det gör rätt ont i tänderna nu, inte kul...
 
 

Biologi & tandläkaren

Våran NO lärare Johan skulle på ett möte idag (detta möte kunde inte flyttas) så att vi fick sluta 40 minuter tidigare. På den lektionstiden som vi missade hade han tänkt att vi skulle läsa 4 sidor i biologi boken och sedan diskutera det vi läst, men nu hann vi ju inte det så då får vi läsa det här hemma, så det är det jag håller på att göra nu (läsa sidorna).
 
Johan (vår NO lärare) jobbar inte så mycket med läxor så detta är den andra "läxan" vi har fått sen vi började skolan. Så sjukt bra att han inte jobbar med läxor för att jag tycker att läxor är så jobbigt, det är ju bättre att man presterar bra på lektionen! 
 
Idag hade vi också matteprov del 1 kapitel 2. Jag tror att det gick bra, eller alltså det kändes bra i alla fall.
 
Imorgon så ska jag till tandläkaren 10.40 eller jag kommer ju att åka 10.20 ungefär eftersom det är tandläkaren i Borås så det tar en stund att åka till dit (ungefär 10-15 min). Hos tandläkaren kommer jag att spänna min tandställing och kaaanske byta färg, dock bara färgen runt själva metallen för hela tandställningen kan man inte byta färg på. 
 
 
 
 

memotavla

Idag hängde jag upp min memotavla på väggen. Jag och Jacob sålde Panda detta året så vi köpte den därifrån och grejerna kom hem i förgår. En memotavla är kort och gott en sak där man kan hänga grejer på. Som till exempel nycklar, smycken och så kan man hänga sina nycklar där på med. Jag har inte riktigt hängt fast alla saker än men här kommer en liten sneakpeak.
 
 

mysfrukost

Idag hade vi mysfrukost med frallor, god yoghurt och grönsaker. Så himla gott. 
 
Kom precis hem från Dalsjöfors där vi har spelat match. Jag och Saga P spelade singel, båda vi två förlorade våra matcher och sedan så spelade jag och Saga N dubbel, vi förlorade dubbeln också... Vi ska nog spela match nästa lördag också, hoppas att det går bättre då...
 
 

sovmorgon

Idag har jag sovmorgon eftersom skolan börjar 20 över 9. Eller skolan börjar 20 över 9 för mig och för halva min klass, den andra halvan börjar som vanligt om 20 minuter, hihi.
 
 

Pennhållare

Igår gjorde jag egna pennhållare. Det du behöver för att göra egna pennhållare är:
 
En tidning.
Tapetklister. 
Pensel.
Petflaska. 
 
Det är väldigt väldigt lätt att göra sådana pennhållare! Du börjar med at rita ut på petflaskan hur stor du vill att pennhållaren ska vara. Sedan skär du ut det med en kniv. När du har gjort det så har du en "burk" framför dig (hoppas jag) på burken ska du limma fast texter från tidningen med hjälp av tapetklistret och en pensel. Svårare än så är det inte;)
 
Om ni vill att jag ska göra tt klipp/inlägg om hur man gör tapetklister så är det bara att kommentera! Eller också om ni vill att jag ska göra ett klipp på dessa pennhållare så är det bara att kommentera!
 
 

16/10-13

Hej! Idag har det varit en vanlig skoldag med lektionern musik, no, spanska, engelska, svenska och måluppfyllelse. Efter skolan så åkte jag hem och pluggade till engelskan som är tills imorgon, NO som jag också ska vara klar imorgon och sedan så pluggade jag också lite på svenskan som är tills om 2 veckor. 
 
Här kommer lite bilder från dagen:
 
 
 

Otur

Igår råkade jag av misstag beställa ett par uggs. Nu kanske ni tänker "ah, ellerhur att du råkade beställa av misstag, verkligen inte!" eller "hur är det ens möjligt att beställa ett par skor av misstag", men det är faktiskt helt sant.... 
 
Jag var inne på en hemsida där det säljs Uggs och skulle kolla om de kunde skickas till Sverige. När jag gick jag in på "kassan" och kollade om det gick att skicka till Sverige så kom det upp en liten ruta där det stod "Amanda Edvardsson autofyll", jag var så ivrig med att se om dem kunde skickas till Sverige och läste inte rutan nogrant utan klickade bara ja. (jag och mamma i ett nötskal, vi klickar och kryssar ner massa viktiga saker)
 
Så dum som jag är så hade jag också kryssat i expresspost som kostar 175 kr, så nu kostar det 875 kr istället.
 
Ungefär 5 minuter senare så får jag ett mail där det står ungefär såhär: Tack för din order. Skorna kommer om 10-15 dagar. Vi skickar en räkning på Uggsen. 
  
Jag vet att det låter hel knäppt! Kan inte ens själv förstå hur detta kunde ske men jaja, jag ville ju ändå ha ett par Uggs så det var väl ändå bra, men jag hade inte tänkt mig att köpa ett par precis nu, haha, jaja man kan väl ändå säga att det var lite tur i oturen + att det var "super rea" på den hemsidan så de kostade bara 700 kr, suuuper billigt om man jämför med ordinarie priset som är 1900 kr! ... Det hade ju varit värre om jag hade råkat beställa något som jag verkligen inte vill ha;)
 
Bild på Uggsen. 
 
 
 
 

 

 

Bilder från dagen

Idag har ju jag, Saga och Gustaf jobbat med projektet närmiljö. Vi tog massa foton som vi ska ha på våran keynote som vi ska framföra för klassen. Man kunde antingen göra en keynote (bildspel med text), en teater eller något annat slags framförande men jag tror att de flesta har valt keynote. Här kommer några utav bilderna som vi tog idag:
 
Bild 1: Ett foto på Sandareds kyrka. Bild 2: Terrängbanan. Bild 3: Gustaf
 
 

Projekt närmiljö

Idag är vi lediga från skolan, eller inte direkt lediga utan alla vi sjuor får sitta hela dagen i projektgrupperna och jobba om närmiljön, det är ungefär hälften av min klass som har utvecklingsamtal idag så det är därför vi är lediga och får jobba i projektgrupperna. Jag ska till Gustaf klockan 09.30 (halv tio), hemma hos Gustaf så kommer jag, Saga P och Gustaf jobba på vårat projekt om närmiljön. Vid klockan tolv (12) så ska vi till skolan där det serveras lunch för de som vill äta. Jag hoppas verkligen att vi kommer långt på vårat projekt idag för det ska vara klart 25 oktober...
 
Bild från sommaren:
 
 

Mys med pappsen

Igår hade jag och pappa lite mys med god mat och bra på tv, vi passade på när mamma är borta med sin tjejkompisar och Jacob sov över hos en kompis. 
 
Vi åt kött och potatisgratäng tillsammans med bröd och grönsaker och sedan till efterrätt åt vi en Ben & Jerry med smaken peanut butter cup, såå gott!
 
 

Match imorgon

Imorgon har jag match, tennismatch, mot elfsborg... Jag, Alexandra, Saga P och Saga N är i samma lag under hösttuneringen, men Saga N kan inte spela imorgon för att hon skulle ha kalas. Jag och Alexandra ska spela varsinn singel och sen när dom är slut så är det den som är piggast utav oss två som spelar dubbel tillsammans med Saga P. 
 
 

Nya möbler

Som jag har nämt i ett tidigare blogginlägg så har jag köpt lite nya saker till mitt rum... En fåtölj, ett nattduksbord och en byrå. 
 
Byrån och nattduksbordet köpte mamma oh pappa till mig på Jysk. Byrån är helvit med silvergråa handtag och kostade 1400 kr och nattduksbordet är också helvitt med en låda och en öppen hylla där man kan ställa/lägga saker, det kostade 449 kr. Nattduksbordet kan du köpa här och byrån kan du köpa här.  
 
Fåtöljen köpte pappa till mig på Åhlens. Den är grå/svart, lite gammaldags feeling på fåtöljen och den är suuper skön att sitta i. Den kostade 1299 och finns även i färgerna rosa och turkos, den kan du köpa här
 
Här kommer lite bilder:
 
 
 
 
 

Höstkänsla

När jag gick hem från skolan idag så var hela vägen full med vackra gul/oranga löv. När jag såg det så förstod man att det är höst. Det är det enda som är bra med hösten tycker jag, att det blir så fint på träden. 
 
 

Musikprov

Godmorgon! Om lite mer än en timma så börjar skolan och då har vi musikprov första lektionen... Är väldigt nervös eftersom alla sjuor som jag har snackat med har sagt att det var skit svårt... Men jaja, vi får hoppas på det bästa! 




Kladdkakemuffins med Josefine

Jag och Josefine bakade precis kladdkaksmuffins , vi bakade dom till hennes pappa eftersom han fyller år idag. Här kommer bilder 




8 oktober

Idag har det varit en bra dag! Dagen började med att jag gick upp klockan 7, sedan åt jag frukost och gjorde mig i ordning. Jag hoppade över tennisen imorse och jobbade istället med projektgruppen eftersom att det känns som att vi ligger lite efter i projektet. Vi har haft lektionerna måluppfyllelse, matte, bild, spanska, so, svenska och no. 
 
Måluppfyllese: Vi fortsatte att jobba i projektgrupperna. Jag fick då jobba själv eftersom att Saga och Gustaf var på tennisen. 
 
Matte: Vi jobbade i matteboken...
 
Bild: Vi gjorde klart allt som vi inte var klara med...
 
Spanska: Vi fick sitta i grupper och översätta olika saker... 
 
So: Vi fortsatte med att sitta två och två och jobbade med uppgifter till politiska ideologier...
 
Svenska: Vi jobbade med olika papper där vi ringa in olika saker som till exempel du, dig, man o.s.v. 
 
No (biologi): Vi fick frågor till våra näringsvävar som vi skulle svara på...
 
Just nu är jag hos Josefine A. Vi sitter och pluggar till musikprovet som vi har imorgon, jag är jättenervös men hoppas att det kommer att gå bra...
 
Jag har också köpt lite nya saker till mitt rum som jag ska försöka lägga upp på bloggen ikväll. Om inte så kommer de snart.
 
Jag kom också på att jag har lovat att lägga upp bilder på mina jeans och på min dagkräm. Det kommer förmodligen också ikväll...
 
 

Chokladpudding

Gjorde precis lite chokladpudding som blir efterrätt ikväll... På chokladpuddingen så la jag lite smält choklad och lite hallonsås eftersom vi inte hade någon grädde eller något annat roligt... 
 
 

kanelbullens dag

Idag var det kanelbullens dag så då gick jag, Olivia, Josefine, Cornelia, Maja, Moa och Saga till Ica och köpte varsin kanelbulle på håltimman. Vi alla har spanska så då hade vi håltimma samtidigt så då passade vi på att köpa kanelbullar. 





2 oktober

Idag var jag, Saga och Frida K i stan och åt på viskan. Jag och Frida K beställde varsin baguette med kyckling och curry och Saga beställde en ciabatta med mozzarella och parmaskinka. Det var jättegott! Sedan så gick vi också i affärer och kollade lite... Jag köpte ett par jeans från Gina och en dag kräm från apoteket, båda grejerna kommer förmodligen upp på bloggen imorgon. 

Idag hade vi spanska prov... Jag var ganska nervös men faktiskt inte så nervös som jag trodde att jag skulle vara. Provet gick jättebra:) Nu är det bara två prov kvar denna veckan, haha! 







Spricka

Igår så råkade jag putta ner min mobil från bordet så att jag fick en spricka:( Som tur var så blev det bara en spicka men det är ju ändå inte roligt. Som ni ser på bilden så är det en spricka som går ungefär som ett rakt sträck uppifrån och ner. S