på gymmet

Sitter just nu på gymmet och väntar på att mamma ska träna klart. Hennes pass slutar om ungefär en halvtimma. Jag har precis varit och spelat tennis så jag gick till gymmet. Jag spelade i en timma idag.

Imorgon ska jag träna barn mellan 3-9 i tennis. Vet inte hur gamla dom som jag ska träna är men det ska bli jätteroligt!


Marenas ♥

Nu har äntligen mina Marenas kommit. Jag och mamma åkte in till stan där vi skulle köpa Marenas till mig på Jolina. Men dom var (som vi trodde) slutsålda.. Så vi fick lite tips från en som jobbade på Jolina om vart man kunde köpa Marenas. Så när vi kom hem så beställde vi svarta till mig och dom kom hem idag! Wihoo!
 
Jag köpte dom här ! 
 
Dom är svarta med paljetter på och kostade 799 kr (på den sidan där jag köpte dom). Älskar dom!!
 
 

tandregleringen

Just nu sitter jag och väntar på att få komma in till tandläkaren. När jag har varit hos tandläkaren så ska jag åka till skolan. Idag i skolan så håller vi sexor i en fotbollscup så jag har på mig fotbollskläder just nu.


musik i klassrummet

#music


English school day

Today we had a english school day. It was fun but also embarrassing because everybody looked at us. Orkar inte skriva på engelska, vet inte varför jag började att skriva på engelska men jaja. Idag hade vi i alla fall engelsk skoldag. Vi hade teparty där vi åt våra scones som vi hade bakat scones och drack te.  Som ni ser på bilden så hade jag på mig en svart kjol, en vit skjorta, vita knästrumpor och ballerina skor. Hoppas att ni alla har haft en bra dag, puss
 

Scones

Idag när jag kom hem från skolan så åkte jag och mamma in till stan där vi köpte student present till Elin. Sen gick vi lite och kollade, jag köpte inget men min mamma köpte två saker.. När vi kom hem så fick jag ställa mig och göra scones eftersom vi har English School Day imorgon och då skulle man baka scones. Jag ska ha på mig svart kjol, höga strumpor, vit skjorta och ballerina skor (bild kommer imorgon).  Sen när mina scones var klara fick jag snabba mig att byta om och åka ner till tennisen. 
 

Pappa hemma från L.A

Idag vid lunch kom pappa hem från Los Angeles. Han har varit där i tio dagar. Han var vääldigt brun, haha! Jag tror att han hade det väldigt bra, eller jag vet att han hade det väldigt bra. När han var i Los angeles så skickade han lite bilder och smsa lite och det verkade som att han det väldigt roligt. Han kom som sagt hem idag och det känns väldigt bra att ha honom hemma nu för nu är jobbresorna slut för detta året. Han var först i Las vegas sen var han hemma 2 veckor och sen åkte han till Los angeles. Han hade köpt en Nike klänning (tennisklänning) och en Tommy Hilfiger klänning. Tack så sjukt mycket världens bästa pappa!! PUSS
 
Nike tennisklänning med inbyggd sport bh. 
 
 
Tommy Hilfiger klänning 
 

Thai silk

Igår på kvällen så gjorde jag ett långt inlägg med massa bilder på min mobil som skulle upp på bloggen. Gissa vad som hände.. Min blogg.se app funkade inte (den gör aldrig det). Blir helt galen. Appen funkar ALDRIG!! Inte för mina kompisar heller. Det är så synd när man sitter och gör ett inlägg och sen funkar det inte.. 
 
Igår var i alla fall jag, mamma, Jacob, Mattias med familj, mormor och Rolf på Thai silk och åt buffé eller Rolf beställde någon köttgryta men vi andra åt buffé. Jag åt mycket mat men jag åt nog mer efterrätt. Till efterrätt åt jag pannacotta, chokladmoussé, någon kokos grej, melon och ananas. Det var väldigt gott!
 
När vi hade ätit klart så gick vi till stadsparken en stund. Och efter det så åkte vi hem. Innan vi skulle sätta oss i bilen så gick jag och hämtade mina rosor (som jag hade lagt i mormors bil så länge) som jag hade köpt till mamma i morsdagpresent. 
 

Gott men onyttigt

Sitter just nu och äter lite frukost (två mackor med smällt ost på och två bullar). Inte så nyttigt kan man ju säga men vääldigt gott. Jag har tagit ett bett på ena bullen som ni kanske ser. Min tennismatch blev nämligen inställd idag så nu vet jag inte vad jag ska göra. Min tennismatch hade börjat klockan 12.00. Klockan tre ska jag, mamma och Jacob, Mattias med familj och mormor och Rolf äta på resturang eftersom det är morsdag.  
 
 
 

Norah, Christoffer och Patricia

Igår var Norah, Christoffer och Patricia hemma hos oss. Vi åt thai mat, pratade och kollade på tv. Dom åkte tidigt imorse för att dom skulle med ett flyg. 
 
Snart ska jag till Alexandra. Ska bara borsta tänderna och sånt. Puss
 
 

Fredags morgon

Idag är det fredag, wihooo! Ska snart till skolan. Vi slutar (som vanligt) klockan halv 5 i halv 2 idag. Efter skolan så ska jag spela tennis (som vanligt). Sen senare på kvällen så ska Norah (min kusin), Christoffer (min morbror) och Patricia (min morbrors fru) sova hos oss för dom ska med flyget imorgon, eller jag tror att det var så i alla fall.. 
 
En liten bild på Norah
 

Nya klasserna

Idag fick vi vara med dom nya klasserna. Jag ska ju börja i 7B. Vi gick klockan tio i nio till aulan där vi skulle träffa klasserna och våra nya mentorer. Sen fick tillsammans med våra klasser och våra mentorer gå till ett klassrum där vi fick berätta om oss själva o.sv. Vi fick helt enkelt lära känna varandra och våra mentorer lite bättre. Det var faktiskt jätteroligt. Vi fick även äta lunch tillsammans med dom nya klasserna. 
 
Idag efter skolan så var jag med Filippa och Fanny. Vi åkte till badhuset där vi badade i en halvtimma (vi orkade inte bada mer , haha). Sen gick jag och Filippa och åt pizza och Fanny åkte hem för hon skulle på cirkus. Efter pizzan så gick vi runt lite i samhället och senare så åkte vi hem till mig där vi bakade kladdkaka (eller vi stoppade den inte i ugnen utan vi åt bara smeten) och kollade på gamla filmer på mig och Filippa när vi dansade. 
 

Ästad gård

Kom hem från Ästad gård för ungefär en timma sedan. Det har varit jätteroligt. 
 
Dag 1:
 
Vi åkte från skolan vid halv 3. Jag åkte med min mamma, Josefine och Lisa. Det tog ungefär 2 timmar (inkl glasstopp). Vi var då framme vid halv 5. När vi kom fram så fick vi vänta in dom sista och sen berättade föräldrarna som var med på klassresan vilken stuga man skulle sova i o.s.v. Jag fick nummer 75 på min stuga. Det var jag, Filippa, Josefine och min mamma som sov i den stugan men vi var mest i dom andra stugorna. Vi fick installera oss i stugorna i ungefär en timma innan vi skulle äta på gårdens resturang. Maten som vi alla åt på resturangen var köttfärssås med pasta. När alla hade ätit upp så sprang vi ner till stugorna och bytte om till badkläder och hoppade i sjön. Det var suuuper kallt men också väldigt uppfriskande. När vi kände oss klara med att bada så fick vi byta om och sedan gå upp till gården där vi fick rida tjur. Min mamma var inte så jättebra på att rida tjur, haha. Hon klarade 2 sekunder... Inte så länge kan man ju säga. Efter "tjuren" (som var slut halv 10) så fick vi gå tillbaka till stugorna där vi fick chips, godis, dricka m.m. Vi gick och la oss någon gång runt halv 12.
 
Dag 2:
 
Vi fick gå upp klockan 8 då det var frukost på gårdens resturang. Direkt efter frukosten så fick vi packa ihop sakerna i stugorna och sedan gå upp mot gården där vi skulle ha aktiviteter. Aktivetiterna för dag 2 bestod av hinderbana, flytta stora mjölkbunkar för att byta plats, väga en traktor, såga, köra varandra i skottkärror på en smal planka över en damm. Som ni ser på en utav bilderna så ramlade jag i... Det var jätteroliga aktiviteter idag. När aktiviteterna var slut så duschade jag snabbt innan vi skulle åka till varberg där vi åt lunch och glass på tre toppar. Jag åt till lunch en hamburgetallrik på hamnbryggan och till efterrätt tre kulor glass på tre toppar (en hallon saltlakrits, en lion och en delicatoboll). När glassen var uppäten så var det dags för hemfärd. 
 

on my way home

Är påväg hem från skolan. Solen skiner just nu! Klockan 5 ska jag spela tennis, vi spelar nog utomhus idag!

Imorgon ska jag på klassresa. Vi ska åka halv 3, det är föräldrar som kör. Min mamma ska med på klassresa (pinsamt) så då kör hon mig och två andra. Vi ska vara på ärstagård, vet inte riktigt vart det ligger men vi ska i alla fall äta på tre toppar och bada i havet så jag antar att det ligger i Varberg någonstans.

http://Blogg.se">Blogg.se appen funkade inte så inlägget är väldigt sent! Skulle egentligen vara uppe 15.10


gårdagen


Gårdagen

Igår var jag med Alexandra, Julia och Frida. Alexandra fyller år idag så vi bjöd henne på fika på Jensens igår. Jag åt chokladmousse, Frida och Alexandra åt varsinn cheesecake och Julia åt mjukglass. Eftersom Alexandra fyller år idag så fick vi ballonger på Jensens igår. Det var helium ballonger så vi "andades in" luften eller vad man ska säga. Jag gjorde en video som jag la upp på videofyme imorse men det tar alltid vääldigt lång tid innan den kommer upp på bloggen. Det är väldigt konstigt för innan så gick det super snabbt. När vi hade fikat så åkte jag, Alexandra till City Gross och Frida åkte hem eftersom hennes bror fyllde år igår. Vi köpte jordgubbar och choklad på City Gross. När vi hade handlat klart (som tog 1 timma) så fick vi vänta på bussen i en halvtimma. När bussen kom så hoppade vi så klart på den och åkte hemåt. Vi åkte hem till Alexandra där hennes mamma/pappa hade gjort hamburgare. När vi hade ätit upp så smälte vi chokladen och doppade jordgubbarna. Vi tog massa foton med Alexandras telefon och hon ska skicka dom till mig så när hon har skickat dom lägger jag upp dom här. Jag åkte hem vid halv 1. Det var verkligen en super rolig kväll/dag. 
 
Jag hade på mig klänning hela dagen igår. Kan nästan inte fatta det. Det var sååå varmt (ungefär 30 grader).
 
Igår åkte min pappa till Los Angeles (för er som inte vet så ligger det i USA). Han ska vara där i 10 dagar så han kommer alltså hem (om jag räknat rätt) nästa vecka på tisdag.
 
 

7B

Idag fick vi reda på vilka vi skulle gå med i sjuan. Var sjuuukt nervös och har varit det en hel månad. Det känns skönt att vi äntligen har fått reda på klasserna. Jag kom i 7B. Jag blev ändå ganska nöjd. Jag kom ju med mina tjejkompisar så det var ju bra! Vi fick träffa våra nya klasser idag också. Eller vi fick spela fotboll med dom och så. Det var faktiskt jätteroligt. Vi är 22 elever i 7B, eller vi kommer vara 22 elever eftersom jag har ju inte börjat sjuan än. Så det var i alla fall väldigt skönt att jag har fått veta det nu... 
 
 

Viskan (dag 1 och 2)

Dag 1.
 
När vi kom dit så fick vi gå in och hänga av oss jackorna och sedan efter det fick vi tända lite ljus. När vi var klara med ljusen så fick vi rulla chokladbollar. Efter chokladbollsrullningen så fick vi äta frukost. Jag tog som ni ser i detta inläggen en macka med nutella på, mango och hallon blandning, en pannkaka med grädde och sylt, en skinka, vindruvor, lite jordgubbar, en gurka och ett glas juice. Det var verkligen super gott! När frukosten var uppäten så fick vi göra lite små saker i köket (kommer faktiskt inte riktigt ihåg vad för saker vi gjorde, haha). Sen vid klockan 1-2 började det komma masssssa folk och beställningar skulle delas ut till alla + att disk skulle tas in. Jag tror nog nästan att vi sammanlagt gick 5 kilometer igår. Kanske till och med mer. När "lunchrushen" var slut så blev det ganska lugnt igen eller asså det var ju fortfarande lite små beställningar men dom flesta köpte bara kladdkaka eller någon annan godsak och det får man ju direkt i kassan så det behöver vi inte gå ut med. Vi hade som sagt fullt upp hela tiden. Det fanns alltid något som man kunde göra. 
 
Vi slutade som sagt klockan 4 då jag och Maja köpte varsinn glass i väntan på att mamma skulle komma och hämta oss. Maja sov hos mig dom här dagarna eftersom min mamma körde in oss och då var det bäst så! Jätteroligt att sova över och sen fixa sig tillsammans med en kompis på morgonen innan man åker in och "jobbar". 
 
Dag 2. 
 
När vi kom dit så fick vi först byta om till "servitriströjorna" och sedan göra små saker/större saker i köket. Vi fick äta frukost där idag igen. Vi åt frukost hemma men vi fick där med! Idag tog jag ungefär detsamma som igår. Samma som igår så var det sjukt mycket folk vid lunch tiden och vi hade mycket att göra! Man kan säga att idag var nästan likadant som igår.. Vi fick göra liknande saker som vi gjorde igår. Det har varit jätteroliga två dagar. Tack alla!
 
 

Sista praodagen

Idag var det sista praodagen (vi praoade alltså två dagar). Det var jättekul men också jobbigt för det blev väldigt mycket stress runt ett tiden. Nu är jag helt slut! Ligger just nu i sängen och lyssnar på top of the world som jag, Olivia, Josefine, Frida, Julia och Alexandra ska sjunga på skolavslutningen. 
 
 

prao #dag1

Jag och Maja slutade precis så just nu sitter vi och äter varsin glass i solen i väntan på mamma som ska hämta oss. Det har varit jätteroligt! Vi fick frukost och lunch där! Först när vi kom dit så tände vi lite ljus, sen senare när det började komma "kunder" så fick vi om dom beställde t.ex kyckling sallad så fick vi gå och ge den till dom o.sv. Det var verkligen jätteroligt! Vi fick också packa in mjölk och göra chokladbollar. Vi började 8 och slutade 4. Vi fick gå upp 6 för att vi skulle åka halv 8. Puss


macarons

dom blev väldigt stora, jag vet


macarons

dom blev väldigt stora! det var meningen att det skulle bli 20 små men jag råka göra för stora för smeten rann


helium


helium


Släktkalas

Idag hade vi släktkalas för min lillebror Jacob. Han fyllde ju 11 i fredags. Vi åt först fläsk filé med pastasallad. Till efterrätt åt vi glass med melon, jordgubbar, äpple och banan och till det kunde man ha grädde och antingen polkasås, kolasås eller chokladsås (man fick ju ta alla tre om man ville såklart). Kalaset var slut vid ungefär halv 5 då Jacob skulle spela fotbollsmatch.
 
- Jeans / Dr.denim från Face- Tröja / Hollister från Hollister-

Macarons

Jag och Jacob bakade precis Macarons. Eller man kan säga att jag precis bakade Macarons för Jacob var med en kort stund i början men sen orkade han inte mer. Det var faktiskt ganska lätt. Jag trodde att det skulle vara mycket svårare än vad det faktiskt va. Vi köpte en sån där Macarons förpackning så det var två påsar med pulver (en påse till det som var i och en påse till själva kakan). Dom blev faktiskt väldigt goda! 
 
 
 

Vårmarknad med Maja

Kom precis hem från Maja. Vi har varit på vårmarknaden och gått lite på stan. Det var första gången jag "var" med Maja. Eller vi har träffats på stan någon gång innan men inte varit hos varandra som vi var idag. Maja är verkligen jättesnäll! Köpte inget på vårmarkaden om man tänker på kläder och skal och sånt men jag köpte en munk och rostade mandlar.
 
→Morris tröja från Jolina←→Dr.denim jeans från Face←
 

En dag på Liseberg

Igår var jag, mamma, pappa och Jacob på Liseberg. Jacob är över 140 cm nu så då kunde han åka allt och det var väldigt kul. Vi åkte atmosfear, uppsvinget, höjdskräcken, spinrock, ja allt som man kan tänka sig. Jag tror nog ändå att balder är min favorit! Man tröttnat ALDRIG på balder! När vi kände oss klara på Liseberg så åkte vi till tapas resturangen Pinchos (tog tyvärr inga bilder där). Pinchos är verkligen en jättegod resturang. När man vill ha något, till exempel en cola så klickar du på det i Pinchos appen och så får man ett meddelande när den är klar så är det bara att hämta den i baren, så smidigt! Maten är som sagt väldigt liten (miniburgare, minipizza, mini gafflar, miniskedar o.s.v). 
 
Vi åkte hem från Pinchos vid 9 tror jag. Då åkte vi direkt hem och gick och la oss. Man var så trött efter  alla karuseller. 
 
Här kommer lite bilder från Liseberg:
 

Liseberg outfit

Om några minuter ska vi sätta oss i bilen och åka till Liseberg. Ska bli såå kul! Jag ska åka ALLT (förutom typ farfars bilar och sånt). Kommer att ta med min kamera så kanske knäpper lite foton då och då som kommer upp på bloggen senare ikväll! Puss
 
Min outfit består av en rosa Ralph Lauren tröja och ett par svarta dr. denim jeans. Har även lockat mitt hår och som ni kanske ser så är mina lockar ganska stora. Det beror på att min locktång är väldigt tjock (kommer säkert att göra ett video inlägg så ni kan se hur jag lockar och så), det är både bra och dåligt.l Ibland vill man ju ha dom där små lockarna och ibland stora lockar, Min tjocka locktång gör stora lockar. Dom kanske inte ser så stora ut på bilden men om man jämför med smala locktångar så ser man stor skillnad! 
 
   - Jeans / Dr.denim - Tröja /Ralph Lauren -

världens bästa lillebror

Idag är det ingen vanlig dag för det är världens bästa lillebrors födelsedag. Vi kan bråka ibland men vi älskar varandra ändå! Nu är du äntligen 11 år. Kan inte fatta att du är så stor! Vi har väldigt många fina minnen tillsammans och mer ska det bli. Älskar dig Jacob!


Torsdag morgon

Godmorgon bloggen! Jag och Josefine har precis ätit lite frukost. Idag vet jag inte vad vi ska göra men vi hittar väl på något! puss


svar på frågor del 4


svar på frågor del 3

vi fick göra massa små för vi började gapflabba och så


svar på frågor del 2

väldigt oseriösa


svar på frågor del 1


Lång helg

Nu är det lång helg (alltså vi är lediga torsdag, fredag, lördag och söndag). Senare ska jag hem till Josefine.B för vi ska sova över. Tråkigt att det regnade idag! Vi var bara 15 elever idag tror jag för att väldigt många var på Capinocup. Capinocup är en fotbollscup där tjejer och killar i 6.an är med och spelar i om dom vill. Jag ville inte eftersom att jag inte är så bra på fotboll och så. Det var bara 4-5 killar i klassen och 9,10 eller 11 tjejer. Det var väldigt mysigt att vara så lite för att då var det mycket lugnare! Nu ska jag till affären med mammi, puss
 
Outfit: Rosa dr.denim jeans, vit blus
 
 

bästa pappi


Ny bikini

I torsdags kom min bikini hem på posten. Har varken hunnit eller orkat lägga upp det förrän idag, är så lat, haha. Jag köpte i alla fall en rosa överdel med rosa underdel och en vit överdel. Jag skulle beställa den vita underdelen med men den fanns inte i min storlek så jag beställde det andra först så får jag la beställa underedelen när den kommer in. 
 
Överdelarna kostade 99kr styck
Underdelen kostade 79kr
 
Om ni inte riktigt ser så kan ni klicka här (rosa överdel), här (vit överdel) eller här (rosa underdel)
 

Mikrokladdkaka

Idag var jag med bästa Josefine. Vi bakade mikrokladdkaka och ja, jag vet att det låter sjukt konstigt! Men det var i alla fall gott! Min och Josefines kladdkaka blev ganska kladdig på ena sidan men det var bara gott. Mikrokladdkaka är verkligen jättebra om man är väldigt sötsugen för det tar 6-8 minuter!!
 
Så här gör man mikrokladdkaka: 
 
175 g smör eller margarin
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
 
Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på en svag värme. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och tillsätt därefter det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner blandningen i äggsmeten. Häll alltsammans i en vid, mikrosäker form, cirka 30 cm i diameter. Har du inte en så vid form, eller så stor mikro, kan du grädda kakan i en något mindre form och hälla över en del av smeten i små glas eller formar. Grädda kakan på full effekt 6-8 minuter. Kontrollera då och då att den fortfarande är kladdig inuti.
 

Alexandra och Julia

Kom precis hem från Alexandra. Jag har nämligen varit med Alexandra och Julia hela dagen. Ska äta snart och packa för sen ska jag cykla till Alexandra igen för jag, Alexandra och Julia ska sova över. Detta blir ett väldigt kort imlägg men nu vet ni i alla fall vad jag ska göra ikväll. 
 
 

Bästa pappi ♥

Igår kom pappa hem från USA. Han var i Las Vegas i en vecka. Det var 37-42 grader varmt i Vegas varje dag. Han köpte också lite grejer där. Jag fick en Ralph Lauren piké, en Ralph Lauren långärmad tröja, en Tommy Hilfiger klänning, ett par vita låga Converse och två body mist från Victoria secret, en Love spell och en Midnight dare. Tack så sjuukt mycket världens bästa pappa! Loveu!
 
Två body mist från Victoria Secret. Midnight dare luktar lite cocos blandat med hallon och Love spell luktar en blandning av persika och körsbär. 
 
Låga vita Converse (ser väldigt stora ut men det är i alla fall 37:or)
 
Rosa Ralph Lauren piké. Den är mörk rosa, den ser ljusare ut på bilden!
Ralph Lauren långärmad tröja. 
 
Vit Tommy Hilfiger klänning
 
 
 

Förkyld

Gick hem direkt när nationella proven var slut idag. Är förkyld och har sjukt ont i huvudet. Gick till skolan p.g.a nationella proven så om det inte hade varit nationella prov så hade jag inte gått till skolan idag. Sitter just nu och dricker te med honug. 
 

Arraksboll

Kom precis hem från Olivia. Har varit med Olivia och Josefine sedan skolan slutade (klockan 2). Vi har fotat, ätit och bara chillat. Just nu sitter jag och äter en Arraksboll. Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag inte att Arraksbollar är så goda. Föredrar chokladbollar! 
 
Såg precis att AIKs målvakt har dött i sömnen. Vet inte vad jag ska tycka och tänka om det! Det är ju ganska tragiskt att dö så ung! 
 
 
 

Leos lekland

Idag åkte jag och Filippa in till Leos lekland, haha. Väldigt spontant och väldigt roligt. Vi var där i ungefär två timmar sen så åkte jag, mamma och Jacob till mormor och Rolf och åt middag. Imorgon är det skola igen. Det blir ingen vanlig skoldag imorgon utan vi har nationella prov i SO (geografi). Är ganska nervös för jag är inte så bra på geografi men jaja, man får hoppas på det bästa! Nu ska jag nog gå och lägga mig, godnatt, puss!
 

1 maj

Godmorgon! Jag och Filippa vaknade väldigt tidigt idag. Det beror nog på att vi är så vana vid att gå upp sju varje skoldag. Idag kanske vi ska till staden och fika och kanske även shoppa om vi hittar något.