♥CUPCAKES♥

Igår när det var lite halvdant väder så passade jag och Frida på att baka cupcakes. Vi gjorde några som heter vaniljfluff och de var då vaniljmuffins med vaniljfrosting, ganska uppenbart... Detta recept stod i en receptbok som jag fick utav min morbror och hans fru när jag fyllde år.  Den receptboken är fylld utav många goda recept på cupcakes. (OM NI VILL VETA RECEPTET PÅ DESSA CUPCAKES ÄR DET BARA ATT KOMMENTERA). Dessa cupcakes blev verkligen huuuur goda som helst och är min och Fridas nya favoritmuffin. 
 
 

Liseberg med Maja

Igår klockan tio åkte jag och Maja in till Göteborg där vi var på Liseberg. Jag åkte Helix för första gången igår och den var jätterolig;) Sedan åkte vi även Atmosfear, Uppswinget, Balder och massa mer. Vi åt lunch på Burger King och kvällsmat på Burger King, haha. Det var en riktig toppendag med vädret på våran sida då det var nästan 30grader hela dagen. Vi gick även Spökhotellet Gasten två gånger och jag hade aldrig gått det förut så jag var jättenervös. Det var verkligen huur läskigt som helst men jag kommer absolut gå den nästa gång jag är i Liseberg, ett minus med gasten är att det kostar 40kr för de som har åkband och 60kr för de som inte har åkband men det är verkligen värt det!

Vi åkte hem vid tio och det räckte verkligen, jag var supertrött!








Rolf 69 år!

Idag fyller Rolf (min mormors sambo) 69 år! Grattisgrattis! Så då hade han ett litet kalas där alla barn och barnbarn var samlade, mycket roligt! Först fick vi jättegott kött och potatis, sedan bullar och glass med jordgubbar och vinbär och till sist godis som såg sååå gott ut men jag får ju inte äta... Det var ett lyckat kalas men dock så var inte vädret på vår sida då det regnade, åskade och blixtrade nästan halva kalaset, sedan sprack det upp och blev lite soligt men ändå med det kvava från åskvärmen i luften.
 
//MORMOR & ROLF//
 
//MIN FINA KUSIN KAJSA//
 
 
//MIN FINA KUSIN KERSTIN//
 

Lite kortare, mycket fräschare

Idag var jag inne i stan och klippte mig. Jag klippte inte mycket utan jag ville bara få bort det slitna, men det känns mycket fräschare nu i alla fall. 


Hos frisören köpte vi också ett nytt schampoo från märket UNIQ1 så det ska bli spännande att testa det.

Frisörsalongen, 199kr


När jag var färdig hos frisören åkte vi till stan en snabbis där jag köpte en vattenflaska på ÖNSKA. Denna vattenflaska är rosa och så har den en liten rund klamp i mitten. Den runda klampen kan man stoppa i frysen och sedan lägger man i den i vattenflaskan igen så blir det som en kylklamp, mycket smart om du frågar mig;)

Önska, 50kr (halva priset så skynda er)





Tackar Varberg för underbara dagar

Idag vid femtiden åkte vi hem från Varberg. Vi har haft fyra underbara dagar med MYCKET sol och bad. Det är helt sjukt hur varmt det har varit de senaste dagarna, 35 grader är verkligen inte snålt!!! 




Underbara vänner

Igår var jag med Emma, Alice, Johanna och Cassandra här i Varberg. Vi cyklade, badade, solade, pratade och åt pizza och glass! En riktig toppendag!



~~

Imorgon åker vi hem från Varberg vilket känns trist men också rätt skönt på samma gång. Vi har ju inte så långt till Varberg så vi kommer nog åka upp hit någon mer dag innan sommarlovets slut. Många utav våra kompisar har säsongsplatser här så det är jättebra för det är alltid någon man kan vara med!



La Vache qui rit

Igår testade vi en ost från jag tror det heter "La Vache qui rit". Det är då åtta portioner i förpackningen och på varje sådan finns en bokstav. Vi i min familj körde att man ska säga något gott som börjar på den bokstav man fick. Ostarna var faktiskt väldigt goda, dock lite smaklösa men annars var de bra. Tyckte förpackningen var så smart!!




Glasstopp

Nu blev det ett litet glasstopp påvägen till Varberg i Björketorp!




Gårdagen med Maja

❁TWISTER❁SAFT MED BÄR OCH MELONBITAR❁BÅDA GLASSARNA

Igår var jag med Maja och vi hade faktiskt jätteroligt. Vi spelade in videos, åt glass, gick ner till skolan, spelade och pratade en massor!



Grillmys på stranden.

Igår var min familj och två andra familjer nere på stranden där vi grillade och badade. Det är verkligen helt sjukt hur varmt det är i Sverige nu!! Vi var nere på stranden till ungefär halv tolv, så nu idag är jag ganska seg eftersom vi skulle gå upp vid 8 för att vi ska till Varberg. Jag vara där tisdag till fredag och vi ska bo på Apelvikens camping.





Sunny day 20/7

Nu är vi hemma igen efter en dag med sol och bad som jag redan sagt. Det var väldigt varmt och skönt idag men dock inte lika varmt i vattnet, haha. Fast det är ju iochförsig behagligt när man är så himla varm. 

Vi var där med massa andra goa människor så det var en riktig toppendag!




Mot Varberg

Nu drar vi i familjen till Varberg över dagen där vi ska sola och bada! Pusspuss






The fault in our stars

Igår åkte jag och mormor in till stan där vi först tog varsinn glass och sedan kollade på bio. Vi såg en film som heter "The fault in our stars" eller som den heter på svenska "förr eller senare exploderar jag". Den var verkligen jättebra, fast väääldigt sorglig. Från mig så får denna film 5/5, den var verkligen värd att se.

Efter bion åkte jag och mormor till mormors & Rolfs stuga där jag sov inatt. Vi spelade kort nästan hela kvällen, vi brukar alltid spela "31" med pengar så nu idag kom jag hem 15kr rikare, haha.

Vid två tiden idag skjutsade mormor hem mig då hon och Rolf skulle till Göteborg. 



Ken Ring

I torsdags var jag och Maja inne på torsdagskvällen och kollade på Ken Ring som uppträdde då. Han var verkligen jätteduktig och hans urgulliga son var med och sjöng ibland. Det var jättemycket folk men som tyr var stod vi väldigt långt fram så vi såg väldigt bra, eller jag såg ibland då jag är så kort, haha.






Lösnaglar

I förgår när jag "städade" mitt rum så hittade jag ett gammalt paket med lösnaglar vilket var superroligt! Jag satte såklart på dem men dock tog limmet slut så om de ramlar av kan jag ej sätta på dem igen. Fast det är ju i och för sig bara att köpa nytt limm;)




Femtonde

Igår var jag med Josefine och då var vi väldigt sugna på thaimat så vi gick ner till thaihouse där vi tog varsin buffé. Det var så himla gott!


Sedan på kvällen kom mormor hit och sa hej. Hon hade med sig glass, jordgubbar, godis och små presenter. Jag fick två jättefina annorlunda toffsar, taack!






Morfars födelsedag

Idag fyller världens bästa morfar år! Grattis!!! Älskar dig!



Lager 157

Campingen vi bodde på låg nästan 100 meter från Lager 157 så där var vi nästan varje dag och kikade lite. Jag fick ett par jeans och en tröja utav min pappa/mamma när vi var där igår. Jeansen var ett par mörkblåa från deras egna märke (tror jag) och tröjan var vit med en grå stjärna mitt på magen och den kom från Bondelid.

Shoppingskorna på




Morotskaka

Morotskaka är nog en utav de godaste efterrätterna som finns. Det är så sött men känns ändå fräscht pga morötterna. Denna efterrätt åt jag både igår och i förgår när vi tog en fika.




Lunch i Centrum

Igår åkte vi in till centrum i Västervik där vi åt lunch samt tog en liten fika. Lunchen åt vi på en Thai restaurang där vi alla tog varsinn buffé och sedan "fikade" vi på Espresso house. Det var inte jättestort i centrum men det fanns ändå rätt mycket butiker. Jag köpte ett par skrikturkosa tajta löparshorts och en ljusrosa t-shirt inne på Stadium outlet. Eller rättare sagt så fick jag det utav pappa, taack:* 

Imorse var vi ute på en liten morgonjogg, jag, Katrin, Moa, Ellen, Jacob och Nils och då passade jag på att testa mina nya löparkläder. 






Mot Västervik

 Nu sitter vi i bilen påväg till Västervik där vi ska campa tillsammans med två andra familjer. Ska bli mycket roligt!:) 

Vi stannade precis vid Statoil där jag köpte den godaste drycken som är AloeVera orginal och en nektarin;) Nektariner är så himla goda, dock så fastnar halva nektarinen i min tandställning, haha, men det är ändå värt det!




Underbar dag

Denna dag spenderade jag med två utav mina hjärtan, Frida och Frida, haha. Vi badade, hyrde trampbåt, åt pizza och så mycket mer! Dagen var så rolig men också läskig, för när vi hade hyrt trampbåten och börjat trampa utåt så blåste vi typ iväg aslångt. Vi försökte komma tillbaka i 20 minuter men när det inte gick så fick vi kämpa allt vad vi hade för att komma in till stranden där vi kunde leda den bort till han vi hyrde trampbåten utav. Vi hade hyrt en halvtimme men pga av allt så var vi ute i en och en halv timma, haha, men som tur var sa han att det var lugnt och vi behövde inte betala extra, puuh.







Åkte också in en stund till staden på eftermiddagen där jag träffade min underbara vän Vendela. Då köpte jag och Vendela likadana armband (typ kompisarmband, haha) inne på Jolina. Bild kommer här:

Färg: Lite olika men mest guld och rosa.
Storlek: M
Pris: 699kr (sexhundra nittionio)




Alkoholfri drink

Igår beställde jag en San Francisco på en resturang vi åt på fast självklart en alkoholfri. Den var faktiskt väldigt god, smakade nästan exakt som tropisk juice  så denna rekommenderar jag er att ta istället för alkoholdrinkar när ni är ute på till exempel krogen. 




Shoppingdag i Barcelona

Medans killarna (Filip, Jacob, pappa och Magnus) var på Camp Nou passade vi tjejer (jag, Molly, mamma och Mia) på att shoppa lite. Det var jättemysigt att gå i alla butiker och kolla lite.

Jag köpte en rosa skinnjacka från Zara, en vit stickad tröja från Zara och två till stickade tröjor (en svart och en blå) från ett annat ställe, men det står inte vad butiken heter på påsen och prislappen vet jag inte vart den är så jag vet inte vart de är ifrån. 

Vi tog även en fika på ett ställe vars namn jag inte kan komma på men dör tog jag i alla fall en jättejättegod chokladmuffins.




Fruit

Igår när vi gick till stranden passade jag på att köpa en mugg med frukt. I denna mugg fanns jordgubbar, ananas, kiwi, vindruvor, kokos och två olika sorters melon. Den var supergod men dock var kokosen lite för hård för mina ömma tänder så den fick pappsen istället.






Housetour - calahonda


Första dagen i Barcelona

Idag kom vi till Barcelona där vi ska bo tills på måndag. Vi började med att äta en god tapaslunch då vi kom till Barcelona vid lunchtiden. Hade aldrig varit i Barcelona förut så det var jätteroligt att få se staden. Kanske spelar in en liten "Follow me around - Barcelona" imorgon så får ni se lite hur det ser ut. 

När vi hade ätit lunchen så gick vi runt på alla små gågator och kollade i lite butiker och då köpte jag lite grejer. 

Först en tröja från Zara:


Sedan en kjol från Zara:


Och till sist en klänning från Desigual:


Idag fick jag se Cathedralen eller åtminstone utsidan eftersom vi aldrig var inne i den vilket vi förmodligen kommer att vara någon annan dag när vi har mer tid och ork. Vi strosade också upp och ner på La Rambla som är Barcelonas största gågata. Men staden är lika underbar som läskig. Jag skulle ALDRIG gå här ensam sent på kvällen då det är vääldigt mycket skumma personer som går runt i staden ,mycket ficktjuvar och andra dumheter, så det känns väldigt skönt att gå med familjen.