Mys och tennis

Efter skolan när jag och Moa skulle hem till Frida som vanligt innan tennisen så hade Frida lagat mat och fixat det jättemysigt. Hon hade lagat pannkakor och äggröra och gjort fruktsallad. Så himla snällt! Frida slutade en timma före oss idag eftersom att hon har franska och jag och Moa har spanska. Så innan tennisen åt vi pannkakor med med nutella, fruktsallad, äggröra, mackor och fil.

Idag på tennisen så var vi 6 stycken vilket betydde att vi spelade 3 och 3 på varje bana. Vi körde elva, stålis och massa mer roliga saker. Vi spelade 2 timmar tennis idag och i slutet så körde vi spring tävling.. Alla på en gång. Man skulle springa 3 varv runt banan och eftersom att det var en "tävling" så ville man ju komma först. Jag kom faktiskt först, det var väldigt roligt:)


Viska mys med godingar

Idag efter skolan så åkte jag, Maja, Frida och Saga in till stan. Vi sitter just nu och pluggar samtidigt som vi äter på Viskan. Vi alla beställde varsin Ceasarsallad. Om en stund ska vi gå i affärer lite och sen åker vi nog hem vid 18.00-19.00.


Spanska

Idag var andra spanska lektionen. Vi har bara två lektioner och jag älskar redan spanska. Det är så roligt att prata spanska. Idag fick vi lära oss olika hälsningsfraser som till exempel ¿Cómo te llamas? = vad heter du?. 
Ni kanske la märke till att jag skrev ett upp och nervänt frågetecken i början av frågan. Det är lite kontsigt men det ska faktiskt vara så. Så om du skriver en fråga så måste du skriva ett upp och nervänt frågetcken i början. Det är detsamma med utropstecken om du skriver till exempel ¡Hola! då måste man ha ett upp och nervänt utropstecken i början om man har det i slutet. Det här fick vi lära oss idag:
 
¡Hola! = Hej!
¡Buenos días! = Godmorgon! Goddag! (detta ord säger man fram tills klockan är 12.00)
¡Buenos tardes! = God eftermiddag! (detta ord säger man från klockan 12.00 till klockan 20.00)
¡Buenas noches! = Godkväll! Godnatt!
¿Cómo the llamas? = Vad heter du?
Me llamo... = Jag heter
¿Cuántos años tienes? = Hur gammal är du?
Tengo... años = Jag är... år
¡Adios! = Hejdå!
¡Chao! = Hejdå!
¡Hasta luego! = Vi ses!
¡Hasta mañana = Vi ses imorgon!

Dagen

Hej! Jag vet att jag inte har varit sådär jätte social på bloggen nu på senaste tiden men det beror på att jag har inget att skriva om. Jag har liksom inte gjort någon super rolig och spännande sak på senaste tiden så jag har inget roligt att blogga om. Det enda jag har gjort idag är att jag har varit i skolan och sen efter skolan så har jag spelat tennis. Eller jo, nu när jag tänker efter så har det faktiskt hänt en rolig grej idag. Efter tennisen så gick jag och Alexandra ner till tennisen och badade. Det var suuper kallt i vattnet men vi var så varma efter tennisen så vi ville svalka av oss. Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra, eller jo jag ska ju såklart till skolan med efter skolan har jag faktiskt inte bestämt något men jag är nog med en kompis eller något tror jag. Puss
 
Gammal bild på mig och Alexandra
 
 
 
 

blindfolded makeup challenge


Staden med bästa Frida

Vid ungefär klockan 11 så åkte jag och Frida in till stan. Vi har kollat i lite affärer och just nu så fikar vi lite på viskan. Jag tog en blåbärspaj med vaniljsås och en vitamin well. Så gott! Klockan 4 ungefär ska vi ta tåget hem för Frida ska på kräftskiva och jag ska ha gäster. Hoppas att ni alla har haft en bra dag hittills:*


23 augusti

Idag började jag 20 över nio. Även fast jag började senare så gick jag ändå upp samma tid som jag brukar. Första lektionen var matte, vi jobbade inte så mycket matte utan vi gick mest igenom kapitlet och sånna saker. Efter matten så hade vi idrott, vi behövde inte ha med oss ombyte för vi bara pratade. Sen klockan 11 så var det lunch (kycklingsallad eller pytti panna). Klockan 11.45 så hade vi SO med P-O. P-O är super rolig. Han sa: Jag är oftast glad men när jag blir arg då blir jag verkligen jättearg och då kan set hjälpa med ett wienerbröd, men bara i bland. Hahhah han är så go. Men vi pratade också bara idag på SOn. Efter SOn så hade jag håltimma i en timma. Och sen sist så hade jag spanska. På spanskan så gjorde vi lite faktiskt, vi lärde oss att räkna till 10 på spanska och så gjorde vi lite lekar. Det var i alla fall min dag, puss

Bild på mitt schema


Andra dagen i skolan

Idag var andra dagen i skolan. Vi gick bara runt och gjorde olika olika grejer. Vi delades upp i grupper, några från varje klass och så en ledare från 9an. Sen så gick man till olika stationer där man gjorde olika saker som till exempel kasta stenar i ett däck eller köra charader. När man var klara med allt så fick man gå hem. Vi blev klara när klockan var ungefär 12 tror jag. Vi blev klara ganska tidigt eftersom vi hoppade över lunchen och körde klart allt och sen när vi var helt klara så åt vi, antingen hemma eller i skolan. Jag och Josefine åt i skolan. Det var pyttipanna så det var inte så gott och jag kunde inte äta heller eftersom att det gjorde så ont. Mina tänder är ju så ömma nu de första dagarna med tandställning så jag gick och köpte en risi frutti på Ica istället. 
 
Imorgon är det riktig skoldag. Jag har sovmorgon imorgon, jihuu. Det beror på att den ena halvan av min klass har NO med Ulla och då har vi istället håltimma på morgonen. Sån lyx. Så imorgon börjar vi 20 över 9 istället för 20 över 8. Sen har jag även en till håltimma innan jag har spanska. Jag slutar 20 över 2 imorgon och då ska jag vara med Alexandra och Frida innan min tennis börjar. 
 
Jag var också med Alexandra och Frida idag och då tog dom den här vackra bilden på sig själva med min telefon:) Älskar er!
 
 

Tågrälsen är på

Idag var första skoldagen och idag fick jag också min tandställning. Klockan 7.30 åkte jag in till tandläkaren i stan. tandställningen började sättar på 7.50 och tandsällningen var klar vid 9. Det var väldigt långtråkigt att ligga still så läng men det gick ändå bra.  När tandställningen var på så körde pappa mig till skolan. Eftersom det var första dagen idag så gjorde vi inte så mycket utan vi "lekte" mest. Nu är jag i alla fall hemma. Eftersom att det gör så hiiimla ont när jag äter så fick det bli en smoothi. Min smoothie som jag gjorde ser inte direkt god ut men den var super god. Den innehöll fil, en banan, lite glass och en kaka, haha. 
 
 

Svar på frågor del 2

Skulle du vilja resa tillbaka i tiden, vilket gör att du kommer kunna se din släkt för 100 år sedan, men du kommer också bli SUPER KÄND eftersom att du har så många "coola prylar" som (mobil, macbook, ipad, andra typer av kläder och mycket mer pengar än de skulle kunna drömma om). Eller skulle du vilja åka framåt i tiden och se dina egna barn och dig själv om 20, 30 år, plus att du kommer att få se vem din framtida man blir. Bara att välja;)

Hmmm.. Jag skulle nog välja att åka tillbaka i tiden för att jag vill inte se mitt liv om 20, 30 år för då vet jag ju redan hur mitt liv ser ut och det är ju inte så kul.. Så jag väljer att resa tillbaka i tiden:)
 
Roligaste sommarminnet i år?
 
Har så otroligt många bra sommarminnen från i år så det blir svårt att bara välja ett:)
 
Ses snart?:) 

Det får vi verkligen göra Julia!
 
Vart ligger salongen där du gjorde dina ögonbryn?
 
Den ligger i Borås. Om du fortsätter att gå upp på samma gata som Jolina ligger så hittar du det. Salongen heter Crush och om du klickar här så kommer du till salongens hemsida. Crush ligger på Lilla Brogatan 36.
 
Vilka bloggar läser du?
 
Jag läser Hugo Rosas blogg, Paulas blogg, Isabellas (blondinbella) blogg och mina vänners bloggar.
 
Vilken mat är din favorit? 
 
Jag gillar många olika maträtter, men Pizza kanske.
 
Skulle du kunna visa dina VS saker?
 
Absolut! Här kommer en bild på alla mina VS produkter.
 
4 body mister (pure seduction, love spell, sheer love & midnight dare) och 2 läppglans (ett color shine och ett sparkle gloss)
 
 
3 favorit affärer i göteborg?
 
Har många favorit affärer i göteborg, men Tessie/Chelsea (det är nästan samma), NK och Zara
 
Vad tycker du om Liseberg?

Jag äälskar Liseberg!!
 
Vad för inköp gjorde du senast (kläder, skor, osv)? 

Det senaste jag köpte är det jag köpte i Göteborg. 2 tröjor, en kalender och en tenniskjol.
 
Vad tror du att ditt nästa inköp blir?

Jag tror nog att det blir något som har med skolan att göra, kanske pennor, suddin eller något sånt. 
 
Vad för vinterjacka kommer du att ha i år?

Jag kommer förmodligen att ha samma vinterjacka som jag hade förra året.
 
Vad för höstjacka kommer du att ha i år? 

Min rosa svea jacka.
 
Har du barbour jacka?

Nej, det har jag inte:)
 
 

Första tennisträningen för terminen

Idag var det första tennisträningen för denna terminen. Var suuper roligt men först när jag skulle gå ner till tennisen så var jag inte ett dugg sugen på att spela.. När vi hade spelat så gick Saga, jag, Moa och Frida ner och tog ett dopp i sjön, det var jätteskönt i vattnet. Men nu är jag i alla fall hemma och sitter och äter lite mat. Mamma och pappa är på gymmet och Jacob är hos en kompis så jag är själv hemma just nu men dom kommer hem om typ 15 minuter så det är ju bra! 
 
 Idag har jag också pratat med mina nya lärare. Vi snackade lite om sommarlovet och också om skolan som börjar på onsdag. Och sen berättade han även att våra mac books var försenade så dom kommer i mitten av september:( 
 
 

Molly

Kom precis hem från Molly. Var tvungen att åka hem ganska tidigt eftersom att pappa körde hem Mollys pappa för dom kom hem idag från cykel vasan och eftersom att pappa skulle hem så körde han hem mig med eftersom jag och Molly bor inte jättenära varandra. Det tar kanske 25 minuter med bil. Idag har vi i alla fall bakat, handlat och kört chubby bunny challenge. Jag klarade 6 och Molly klarade 9 på chubby bunny challengen. Det har i alla fall varit jättekul idag. Imorgon ska jag ha möte med lärarna. Eller alla i min nya klass ska ha det. Jag har mitt möte klockan 11.


17 augusti 2013

Idag har jag varit med Josefine hela dagen. Kan inte fatta att det bara är 4 dagar kvar tills skolan börjar.. Helt sjukt vad sommaren har gått fort egentligen. Imorgon ska jag vara med Molly. Det var rätt längesedan vi sågs senast. Eller det känns i alla fall så. Så det ska bli jättekul. Sen på onsdag så sätts min tandställning på, inte lika roligt..:( Så typiskt också att jag ska få min tandställning samma dag som skolan börjar , för det är inte så roligt att missa första skoldagen..


haul göteborg


Göteborg med mammi

Nu är jag och mamma påväg till Göteborg för att shoppa lite. Det tog otroligt lång tid att hitta parkering men nu har vi äntligen hittat och ät påväg mot shoppinggatorna.


Svar på frågestunden del 1

Hur gammal är du?
Jag är 13 år
 
När fyller du år?
Jag fyller år den 21 juni.
 
Har du något husdjur?
Ja, jag har två katter.
 
Favoritlåt just nu?
Gillar jättemånga låtar så det är svårt att välja bara en.
 
Nöjd med nya klassen?
Ja, jag är jättenöjd. Det kommer nog bli bra 3 år!
 
Coca cola eller Fanta?
Gillar båda men Fanta
 
Hur många iPhone skal har du?
Just nu har jag 12 men jag hade 15 innan..
 
Hur ser din garderob ut?
Lite svårt att visa på bild men den ser i alla fall ut såhär:
 
 
Godaste glassen?
Ben&jerry, magnum, daim strut, dumle pinnglass och sen massa mera. Jag älskar nästan all glass. 
 
Vilka vs body mister har du?
Jag har sheer love, pure seductio, love spell och midnight dare.
 
Vilka skor är dina favorit skor?
Jag tror att det är mina Marenas för dom är verkligen super bekväma.
 
Träffas någon gång?
Absolut, vem Josefine är det?
 
 
 

Liseberg med tennisen


Gårdagen på Liseberg

Igår så var ju jag på Liseberg med tennisen. Jag tog dock inte så mycket foton utan jag filmade mest så filmen kommer upp på bloggen senare idag. Det var super kul på Liseberg. Vi åkte alla möjliga attraktioner och tog lite lotter då och då. Min pappa hade några lappar som jag fick så om man lämnar fram dom lapparna till till exempel "kasta ner burkar" då så får jag pengar. Så för dom pengarna köpte jag lite lotter och ni kan inte fatta vad som hände.. Jag vann stjärnvinst på chips, asså shiit. Jag har typ aldrig vunnit i hela mitt liv och så idag när jag tog några lotter så vann jag stjärnvinst. Eftersom att jag inte äter godis så var det superbra att jag vann chips. Men som sagt så får ni se vad jag gjorde under dagen mer på videon.


Liseberg

Sitter just nu på bussen påväg till Liseberg med tennisen. Det är gamla kallt ute nu men det skulle bli varmare senare idag. Men om man kollar på himmelen nu så känns det som att det kommer att börja regna vilken sekund som helst. Nu vet ni i alla fall vad jag ska göra idag. Jag börjar svara på frågorna till frågestunden imorgon!


svensk sommar


Frågestund

Tänkte ha en frågestund här på bloggen så om ni har några frågor är det bara att kommentera så svarar jag i ett inlägg.
 
 

min mat

Det är svårt att tugga så till kvällsmat fick det bli 3 delade mackor till mig. Är såå himla hungrig, skulle nog kunna äta upp en hel ko just nu. Men delade mackor fick det i alla fall bli för mig! Känner mig som en bebis, haha. Men jaja, imorgon kommer jag att kunna äta nästan som vanligt igen..


Tanden ute

Kom precis hem från tandläkaren. Har nämligen dragit ut en tand, super kul verkligen... Eller inte. Det gick fakriskt ganska bra fast jag var ju väldigt nervös och är ju väldigt rädd för sprutor så jag grät ju lite men annars gick det bra. MIn näsa blev typ också bedövad (eller i alla fall halva) så det känns som att min näsa är större än en potatis, haha. Jag kan liksom nypa mig hur hårt som helst i näsan och jag känner ingenting. Här kommer lite bilder som jag och Alexandra tog idag.
 
 
 

Morgondagen

Imorgon klockan halv 4 ska jag dra ut min tand. Jag drog ut en tand i början av sommarlovet och nu är det dags igen. Jag är rätt nervös för jag vet hur ont det gör att dra ut en tand. Först tar man en spruta på framsidan av tandköttet (den kändes nästan inte), sen tar man en spruta på insidan av tanköttet (den sprutan gjorde suuuper ont och så rann det något i munnen  och jag kunde typ inte spotta eftersom jag inte hade någon känsel i min tunga, så då var det väldigt svårt), sen så drog han ut tanden, eller han vickade på den först och tillslut så lossnade den. Jag kunde inte prata på hela dagen och jag typ satt och dregla eftersom jag hade en stor pappersbit i min mun första timmarna så då kunde jag inte spotta, så jag fick sitta i soffan med papper och kolla på tv. Det värsta med att ha dragit ut en tand är att jag råkade riva upp "hålet" (där tanden satt) så att det började blöda flera gånger. Men det ska nog gå bra denna gången hoppas jag. 
 
 
 
 

Resultatet

Här kommer en bild på resultatet av mina ögonbryn. Om ni har frågor är det bara att kommentera!:*


Nöjd

Att fixa ögonbrynen gjorde super ont. Först så vaxade hon bort alla små hår och sen så noppade hon. Jag blev faktiskt väldigt nöjd för nu fick jag en form på mina ögonbryn och dom är varken för smala eller för tjocka så det är bra. Jag lägger upp en bild imorgon på resultatet för jag är fortfarande lite röd efter vaxningen så det är bättre att jag lägger upp en bild imorgon!

Jag gjorde det på salongen som heter Crush, det kostade 100kr och tog en halvtimma.

Bild från salongen


Så himla typiskt

Det var sol ute så jag gick in och bytte om till kjol, en blus och mina merenas och så skulle jag till stan men när jag öppnade dörren så spöregnade det så det var bara att byta om igen. SÅ otroligt typiskt. Nu ska jag i alla fall till stan och fixa mina ögonbryn, kanske kommer en bild sen

jag kör bil, haha


Hemgjord frapino

Jag och Alexandra gjorde precis varsin Frapino. Dom blev väldigt goda och det var väldigt lätt att göra dom.

Du behöver:

Vaniljglass
Vaniljsocker
Mjölk
Isbitar
Mixer
Sked
Glas

Du behöver bara mixa vaniljglassen, vaniljsocker, mjölken och isbitarna. Sen är det bara att hälla upp frapinon i glas. Jag och Alexandra hade även lite glass och chokladsås på toppen.


världens bästa vän


världens bästa vän


8 augusti

Idag är det väldigt regnigt vilket är super tråkigt men jag och Alexandra ska ändå ner och bada nu. Vi bakade precis maränger fast dom blev INTE BRA för vi tog ut dom för tidigt så dom var helt klibbiga och smakade bara ägg. Så vi kommer att slänga dom. Men här kommer i alla fall en bild


Bästavän

Igår var jag och Josefine först i stan och kollade lite och sen gick vi på bio. Vi såg filmen grown ups 2, den var faktiskt jättebra. När bion var slut (klockan kvart i åtta) så körde pappa hem oss och sen så cyklade vi runt lite. Vi var hemma vid ungefär 11 och då så var vi i mitt rum ända tills vi somnade klockan 4. Idag ska vi nog bada lite.


Moa

Igår till idag sov jag och Moa över hemma hos henne. Just nu har vi Ansiktsmask och vi har precis kommit hem från stan. Vi har suttit och övat på en låt på piano otroligt länge nu, låten heter "i need your love". Kanske lägger upp en video sen när vi har lärt oss lite mer:*


Varmaste dagen

Idag skulle det vara den varmste dagen i Sverige och det var faktiskt den varmaste dagen i sverige. Jag och Frida var på stranden nästan hela dagen. Till lunch köpte vi en pizza och satte oss i hennes trädgård och åt den. Jag åkte hem vid ungefär 3 för att Frida skulle ha släktkalas. Nu gör jag inte särkilt mycket. Maria och Per är här och äter middag idag. Imorgon ska jag vara med Moa, kanske lägger upp en video imorgon med, puss.
 
 
 

Hajom

Idag var jag, mamma, Jacob och Gun (min mormors syster) i hajom där Gun har stuga. Denna stugan är min mormors mormors barndomshem. Det finns ingen el och inget vatten i stugan så när det är mörkt får man tända ljus. Det finns en vattenpump där det finns vatten men det vattnet andvänds inte till att dricka utan dricksvatten har Gun med sig varje gång hon åker ut till stugan. Eftersom att det inte finns någon el så får man lägga alla kylgrejer i en jordkällare. 
 
Vi var i stugan från klockan halv 10 till 5. Vi gjorde inget särkilt idag men på vägen hem så stannade vi på kyrkogården och kollade på Almas grav (min mormors mormors syster som bodde i stugan när hon levde) och sen åkte vi även till min farmors gravplats och kollade lite. Här kommer lite bilder:
 
Stugan
 
Ingången till stugan
 
 
Ladugården där det finns bl.a en jordkällare där dom ställer in kylvarorna
 
 
Köket
 
 
Soffa och bord gjort av sten
 
 
Stugan och dom två ladugårdarna
 
 
Fina blommor
 
 

pizza mys på bryggan

Idag vid lunch så gick jag, Alexandra och Frida och köpte en pizza som vi bar ner till stranden där vi satte oss på bryggan och åt den. Det har nog aldrig varit godare med pizza än va det var då, jag var nämligen otroligt hungrig:)


1 augusti

Idag är det 1 augusti och strålande sol. Om en liten stund ska jag ner till stranden tillsammans med Frida och Alexandra. Senare ikväll så har vi och en utav våra andra grannar blivit bjudna till våra anrda grannar på middag, haha blev väldigt komplicerat.. Men som sagt så ska vi och en familj till äta middag hos våra grannar. Det ska faktiskt bli väldigt mysigt. Båda dom familjerna har småbarn och jag älskar ju barn:)