Black dresses

Här kommer 12 snygga svarta klänningar som passar bra till nyår. 
 
(klicka på den siffra som är samma som din klänning så kommer du till klänningen där du kan få reda på mer information, kolla mer bilder och också köpa den.)
 
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12
 
 

Christmas feeling

Man märker verkligen att julen är här när man ser att de flesta hus har börjat ställa fram ljusstakar, stjärnor
och/eller tomtar. Jag har också julpyntat lite i mitt rum nu, det är så mysigt med julen tycker jag. Här kommer lite bilder på mitt julpynt.
 
 

Plugg hela veckan

Denna veckan har varit väldigt jobbig eftersom vi har haft två prov, ett förhör och inte nog med det utan vi har också haft små läxor i olika ämnen som till exempel "läs 3 sidor i denna boken". Så denna veckan har jag suttit och pluggat konstant. Och det betyder också att jag inte hunnit blogga denna veckan vilket inte varit så roligt men nu denna veckan som kommer (v.49) så ser det bra ut med bloggandet. På provschemat så är det inga prov inskrivet för vecka 49 vilken känns skönt. Hoppas att det har gått bra ändå fastän jag inte bloggat. 
 
 
 

Bilder från övernattningen

Här kommer väldigt många bilder från övernattningen dock inte alla men om jag hade lagt upp alla så hade det varit superjobbigt för er eftersom jag tog mer än 200 foton. Som ni ser på bilderna så hade vi väldigt roligt. Det blev rätt sent (vi gick och la oss halv4-4). Dagen efter så gjorde vi pannkakor till frukost och till det åt vi mackor och andra godsaker. Vet inte vad jag ska skriva, tror att bilderna säger det mesta. 
 
 

Övernattning

Idag ska jag, Frida K, Moa, Saga, Alexandra, Frida E & Julia sova över hemma hos Alexandra. Vi får se om vi är uppe lika länge som vi var förra gången då vi var uppe till 4 och gjorde pannkakor. Det ska i alla fall bli jätteroligt ikväll och jag kommer förmodligen ta en massa foton som kommer upp på bloggen någon dag. 
 
 

Till pappa

Här kommer tips på julklappar som du kan köpa till din pappa. 
 
Läderarmband här, skjorta här, kalsonger här,t-shirt här och slips här
 
 

Fridas överraskning

Idag skulle Frida ha en liten överraskning så att efter skolan så gick jag, Alexandra, Moa och Saga (vi tennistjejer) till Frida och knackade på. Då kom Frida ut i tomtedräkt och hälsade oss välkomna. När vi kom in kände man redan direkt känslan av julen. Frida hade dukat upp jättefint med lussebullar, pepparkakor, gröt och massa mera saker som ni ser på bilden. Så himla mysigt, tack så jättemycket Frida. 
 
 

Årets första snö

Idag när jag vaknade och kollade ut så var det helt vitt, det hade snöat hela natten men dock så smälte det mesta bort idag. Älskar verkligen snön, då får man julkänsla och då går man in i "cozy" perioden. 
 
 

Montazamis med vänner

Sitter just nu och kollar på gårdagens avsnitt av Montazamis med vänner, så sjukt bra är det. Älskar värkligen Montazamis familjen, dem är så himla roliga och snälla. Här kommer en rolig video på när Maria och Hannah dansar, haha. 

Spanska prov

Idag hade vi spanska prov, jag vet inte hur det gick men det kändes bra. Vissa saker som var med på provet hade vi knappt gått igenom men eftersom att vi har vikarie nu som ska jobba hos oss nu i ett år då våran spanska lärare som vi hade innan ska föda sitt barn om någon/några veckor och den vikarien visste inte vad vi hade gjort och inte gjort så hon chansade bara nör hon skrev provet. 
 
Efter skolan så åkte jag och Saga P hem till henne där vi kollade på film och bakade chokladbollar.
 
 

Citat

Här kommer tre utav mina absolut favorita citat. 
 

❤ Dröm inte ditt liv, lev din dröm. ❤

 When someone hurts you cry a river, build a bridge and get over it. 

The minute you stop making mistakes is the minute you stop learning 

 


Till mamma

Här kommer lite tips på julklappar som ni kan köpa till er mamma. 
 
1. Här 2. Här 3. Här  4. Här  5. Här 
 
1. Ett Yankee candle ljus.
2. Ett fint halsband i silver.
3. Ett glas med sand och ett ljus är. 
4. Mysiga tofflor från Shepard. 
5. En mugg som du kan designa själv.
 
 
 

Läxor

Fick hoppa tennisen idag eftersom att jag ville göra lite läxor. Egentligen så har vi inte så mycket läxor denna veckan men jag vill ändå göra det man kan göra i det olika ämnena för att ligga så bra till som möjligt. Kände att jag var tvungen att göra detta inlägg eftersom jag inte bloggade igår och kände att det var dags att göra ett inlägg nu. När jag är klar med detta inlägg kommer jag att fortsätta att blogga lite och om jag känner mig helt klar lite senare kanske det kommer upp ett roligare inlägg. Puss
 
Lite inspiration:
 
 
 

Tennis mot Alingsås

Klockan 12 ska jag spela match mot Alingsås, hemma som tur är. Jag hoppas på vinst idag, helst 3-0 alltså att vi vinner båda singlarna och dubbeln. Förra veckan så spelade vi match i Tidaholm, där spelade jag dubbel och Alexandra och Saga P varsinn singel, vi vann alla matcher då och det ska vi försöka göra idag med. Det var ganska längesedan jag spelade mot Alingsås så jag vet inte hur dem spelar, om de spelar bra eller dåligt, men förhoppningsvis spelar de som oss vilket är roligast för då får man lite mer match än vad man får om någon är sämre. 
 
Senare efter min match ska jag till Josefine och Wilma. Vi ska nämligen sova över hemma hos Wilma vilket ska bli jätteroligt eftersom vi inte varit med varandra på ganska länge för vi går ju inte i samma klass nu. 
 
 

Snygga klackar för 100 lappen

Här kommer lite tips på snygga klackskor från Nelly.com som kostar endast 100 kr eller mindre.
 
Sko 1 här
Sko 2 här
Sko 3 här
Sko 4 här
Sko 5 här
Sko 6 här
 
 
 

Bad

Kom precis upp från ett mysigt bubbelbad. Jag passade på att läsa i engelskaboken när jag badade så nu har jag snart läst klart läxan, så det känns väldigt skönt.
 
Imorgon är det fredag, äntligen, och då ska vi på kalas hos min kusin Kajsa som fyller 8 år. 


Ni kan ju också försöka föja min skojinstagram där jag lägger upp lite knasiga bilder. Jag heter "mandispandiscool" hahaha
 
 
 
 
 

Sovställning

En brittisk forskare har kartlagt sambandet mellan sovställning och personlighet. Kolla här för att se om du sover som du är!
1 000 personer ingick i studien, där också sex typiska sovställningar identifierades.

Fosterställning – när du sover på sidan med benen uppdragna mot dig. Denna ställning var den vanligaste i studien, den noterades hos 41 procent av deltagarna.

Personlighetsdrag:
- tuffa på utsidan men mjuka inuti
- blyga
- känsliga
- lätt för att slappna av

Är du istället någon som sussar raklång/på sidan med armarna utmed kroppen? Det gjorde 15 procent av personerna som deltog i studien. Personlighetsdrag kopplade till denna sovställning är bland annat:

- lättsam och social
- lätt för att skapa tillit
- lättlurad

En sträcksovare är en person som sover med armarna utsträckta, som för att nå någonting. Det gjorde 13 procent av deltagarna.

Personlighetsdrag:
- misstänksam
- har ofta beslutsångest
- envisa

Soldaten, en person som sover på rygg i givakt, har många paralleller till sitt namn. 8 procent sov på detta vis, där följande personlighetsdrag noterades:

- tystlåtna
- reserverade
- höga krav

Fritt-fall-ställningen, när du sover på mage med armarna utsträckta, är som ovanstående en mindre vanlig sovställning. 7 procent av deltagarna valde att vila på det sättet. Deras personlighetsdrag var:

- känsliga för kritik
- utåtriktade
- bra självförtroende

Det minst vanliga sovsättet, sjöstjärnan, innebär att du sover på rygg med armarna utsträckta över huvudet. Det gjorde 5 procent av studiens deltagare.

Personlighetsdrag:
- lätt för att skapa kontakter
- bra på att lyssna
- ovilliga att stå i centrum

 


Längtan...

Just nu sitter jag och kollar på alla gamla foton som jag tog i Vemdalen i februari. När man ser dessa foton så blir man riktigt sugen på att åka dit... Vi ska dit i februari igen tillsammans med familjen Andersson som vi brukar och har gjort ända sedan 2004. 
 
 
Jag och mamma i liften.
 
 
Jag som åker längdskidor, gick inte särsklit bra...
 
 
 
 

Mera bilder

Här kommer lite mera bilder från volleybollen. 
 
 
 
 
 
 
 

Volleybollturnering

Igår spelade vi volleybollturnering flickor år 7 mot flickor år 7. Vi spelade fyra matcher och vann alla fyra. Sedan så gick vi till semifinal där vi vann och gick till final där vi förlorade med några få poäng. Man fick klä ut sig om man ville, eller rättare sagt man skulle klä ut sig... Vissa hade klätt ut sig mer och andra mindre men vi tjejer i min klass klädde i alla fall ut oss som "dockor". Här kommer ett foto på hur vi såg ut,dock inte jättetydligt foto men  mer foton kommer senare.
 
 

Låtar just nu

Här kommer videos på det låtar jag lyssnar på mest just nu. 
 
 
 

Outfit tips 12/11-13

Enkelt svart linne från Ginatricot, kostar 199 kr.
 
Ljusblåa super skinny jeans från G-star, kostar 899 kr.
 
Vita låga Converse, kostar 599 kr. 
 
Här kan du köpa sakerna: Tröja, jeans & skor
 
 

Tillökning av Yankee candle ljus

Igår fick jag och mamma hem våra Yankee candle ljus som vi beställt här. Det är rea där så passa på att köpa några ljus nu! 
 
Vi beställde lukterna Christmas memories, Lake sunset, Snowflake cookie, Vanilla chai, Salted caramel och Vanilla lime. Mina favoriter bland dessa vi beställde är Christmas memories (luktar som pepparkakor), Snowflake cookie (går inte att beskriva exakt vad den luktar med den luktar kakor) och Vanilla lime (den luktar exakt som namnet vanilj och lime, en fräsch med ändå söt doft).
 
 

Lager 157

Igår spelade jag tennismatch i Tidaholm tillsammans med Alexandra och Saga P. Jag och Saga P spelade dubbel och Alexandra och Saga P spelade varsinn singel. Vi alla vann våra matcher.
 
När vi hade spelat klart och var påväg hem så hämtade mamma och pappa upp mig och sedan åkte vi alla i familjen till Lager 157. Jag köpte ett par jeans och två tröjor och Jacob köpte ett par skidbyxor och ett par vantar. Sedan gick vi till butiken Fabriken som låg tvärs över gatan, inne på Fabriken fanns det bara märkeskläder. Ingen i familjen hittade något där förutom pappa som köpte en skjorta. 
 
Ett par ljusblå super skinny jeans, jag har storlek xs på dessa jeans och dem kostade 150-200 kr. 
 
 
Två långärmade tröjor, köpte dessa för att jag tänkte att det var bra att ha sådana, det var två för 100 kr så det fick bli en vit och en grå eftersom att jag redan hade en svart hemma. Båda är i storleken xs
 
 
 
 

Inställd lektion

Nu slutar vi eftersom att spanskan är inställd, så nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra... Vi har tennis 16.00 så att vi får vänta på Frida tills hon har slutat. 
 
 

7 oktober

Idag hade jag glömt min nyckel till mitt skåp i skolan och båda extra nycklarna hade jag råkat ta hem, men som tur var så behövde jag inga "böcker" idag. Eller vi behövde böcker till matten och engelskan men då hade jag sån tur att jag hade båda de böckerna i min väska. Så det gick bra som tur var...
 
Efter skolan så åkte jag och Saga P in till stan en snabbis där vi kollade i lite affärer efter linnen till volleybollen men vi hittade inget. Sedan så kom min mamma och hämtade oss när hon slutade så nu sitter jag hemma och pluggar lite på spanskan och matten som vi har test/prov på imorgon. 
 
jag och Saga
 
 
 
 

snygga vinterjackor från Nelly

Här kommer lite tips på snygga vinterjackor från Nelly.com
 
Svart dunjacka från Boomerang, finns även i marinblå, kostar 4 895 kr, här kan du ta reda på mer om jackan, köpa den och se hur den ser ut på.  
 
 
Svart dunjacka från Napapijri, finns även i färgerna guld och vit, kostar 4 195 kr, här kan du ta reda på mer om jackan, köpa den och se hur den ser ut på. . 
 
 
 
Marinblå jacka från Svea, (mycket snyggare på) kostar 1 695 kr, här kan du ta reda på mer om jackan, köpa den och se hur den ser ut på. 
 
 

Sneakpeak eye lashes

Som jag sa så skulle jag lägga upp en liten sneakpeak på lösögonfransarna så här kommer de.
 
 

Beauty lashes

Idag var jag i stan tillsammans med Frida E. Vi åkte in när vi slutade skolan som var 20 över tre. I stan så gick vi runt och kollade lite i affärer med verkligen inte i många eftersom att det var så himla kallt, men vi gick i alla fall in på h&m och Gina där vi kollade snabbt och sedan gick vi till Waynes coffee där vi tog en fika och pratade lite. 
 
På Gina Tricot köpte jag lösögonfransar till mig och Saga P, dem vi ska ha på volleyboll tuneringen i skolan nästa vecka. Det är klasser mot klasser, så alla tjejerna i varje klass möter alla andra tjejer i de andra sjuorna och detsamma med killarna. Man ska också klä ut sig så vi tjejer i klassen har bestämt oss för att klä ut oss till dockor och det är därför jag köpte lösögonfransar idag
 
Senare idag kommer jag att lägga upp en liten sneakpeak på hur lösögonfransarna kommer att se ut på, så håll utkik!:)
 
 
 
 
 
 

Tonårsbossen

Sitter just nu och kollar på Tonårsbossen tillsammans med min mamma. För er som inte har sett Tonårsbossen så handlar det om att i varje avsnitt så får tonåringen i en familj ta hand om alla familjens pengar (alltså föräldrarnas lön), med de pengarna ska han betala hyra och andra räkningar, mat, ja han ska betala allt och han ska även ha koll på budgeten så att den inte spricker...
 
De flesta tonåringar som har varit med i Tonårsbossen har köpt väldigt mycket grejer till sig själva och varit otroligt snåla mot de andra familjemedlemmarna men har sedan i mitten av månaden försått att pengar inte växer på träd och börjat lämna tillbaka sina saker och blir genast mycket snällare. 
 
Jag skulle vilja vara med i Tonårsbossen bara för att jag skulle vilja se om jag kunde klara av att hålla budgeten och så när man är med i det så förstår man ju också att det inte finns hur mycket pengar som helst. Det skulle liksom vara kul att vara vuxen för en månad;)
 

Enkel med snygg

Denna stickade tröjan finns i färgerna vit, rosa, ljuslila och svart och tröjan kostar 199kr. Den är väldigt enkel och passar bra nu till höstkylan. Denna tröja passar väldigt bra till en svart/mönstad kjol och passar även super till ett par vanliga/mönstade jeans. Tröjan kan köpas här
 
 
 

kokostoppar


Alla helgons dag

Igår var det alla helgons dag så då var jag, mamma, pappa och Jacob och tände ljus för farmor på kyrkogården. Vi gick också runt och kollade lite på alla fina gravstenar och alla vackra ljus som var tända över hela kyrkogården. 
 
 
 
 

Elsas värld

Sitter just nu och kollar på det senaste avsnittet av Elsas värld tillsammans med Alexandra, det är en jättebra serie tycker vi. Om några timmar ska jag, mamma, pappa och Jacob till farmors grav och tända ett ljus eftersom att det är alla helgons dag idag. 
 
 

Senast inkommet

Här kommer bilder på lite av det som jag tycker är snyggast på det senast inkommet på Nelly.com.
 
Ett super läckert svart linne med band som korsas bak i ryggen från Glamorous, kostar endast 129kr och kan köpas här.
 
 
Ett läckert leopard linne från NLY Trend, kostar 199kr och kan köpas här
 
 
En snygg svart långärmad tröja med sne dragkedja från NLY Trend, finns i färgerna blå, beige och svart, kostar 499kr och kan köpas här
 
 
 
 Snygg långärmad "grå" tröja från American Vintage, kostar 499kr och kan köpas här.
 
 
 
 

1/11-13

Igår hade vi gäster från klockan 7 till 2 på natten så just nu är jag väldigt trött... Jag, Cassandra, Ida & Matilda satt mest och pratade hela kvällen och killarna satt typ och spelade hela kvällen.