Kola cupcakes

Igår testade jag och Frida att baka kola cupcakes (Devil's food cupcakes med kolafrosting) .. De var inte alls så svåra att göra men vi var väldigt trötta så hela köket blev kaos efter bakningen, haha. Det var min otursdag igår också, först när jag skulle böja mig ner så sprack hela baken på mina jeans, sedan så brände jag mig på ugnen när jag skulle ta ut muffinsarna och sist så tappade jag våran kitchenaid, jippie, sån himla otur hade jag igår:(
 
Men i alla fall så blev muffinsarna väldigt goda, igår tyckte jag inte att dom var så jättegoda eftersom att jag hade ätit för mycket det (och typ 3 stora chokladbollar) så att jag var helt enkelt för mätt för att tycka att dom var goda, jag var spymätt för jag åt alldeles för mycket innan muffinsarna var klara. Men idag när jag smakade på dom efter skolan så var dom suuuupergoda!! Dom smakar som en blandning av kladdkakemuffins och kolasås, mums.
 
Här kommer receptet!
 
Ingredienser:
 
225 g smör (rumstempererat) 
11 dl florsocker, siktat 
3.5 dl farinsocker 
drygt 1 dl mjölk 
2 msk cane syrup eller mörk sirap 
2 tsk vaniljsocker 

Cupcakes

4.75 dl vetemjöl 
1.5 tsk bikarbonat 
2.5 dl kakao 
0.5 tsk salt 
170 g smör (rumstempererat) 
3.5 dl farinsocker 
2.25 dl socker 
3 st stora ägg (uppdelade i vita och gula)
3.5 dl kaffegrädde 
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 160 grader och ta fram tolv muffinsformar.

2. Sikta mjöl, bikarbonat, kakao och salt i en skål och ställ åt sidan.

3. Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt (cirka tre minuter med elvisp). 

4. Tillsätt farin- och strösocker och vispa tills det blir vitt och fluffigt.

5. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje.

6. Häll sedan de torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med kaffegrädde och vaniljsocker.

7. Häll smeten i kakformarna och grädda i 20–30 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den.

8. Häll smeten i kakformarna och grädda i 20–30 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den.

9. Kolatopping
Vispa smöret tills det är mjukt och krämigt, tillsätt båda sockersorterna i omgångar och vispa i cirka
två minuter med elvisp.

10. Tillsätt mjölk och sirap och vispa tills glasyren har en bra bredkonsistens (cirka tre till fem minuter med elvisp).

11. Glasyren håller sig i två dagar i en lufttät låda i rumstemperatur.

Vi tog lite för mycket i varje form så de rann ut som en stor kaka... 

 
Sen skärde vi dom lite och så blev dem såhär:
 
 

 


höstmarknad

Igår var jag och Frida på höstmarknaden i stan. Ingen utav oss köpte något på höstmarknaden utan vi köpte bara saker i affärerna. Jag köpte en mineral puder från PureMinerals. Vi fikade också i stan, jag och Frida testade det ganska nya stället whanys coffee (vet inte hur det stavas). Vi köpte varsin kanelbulle, dom var jättegoda!! Sedan pratade vi också massa och gick runt och kollade på saker. Vi tog bussen som gick vid ungefär halv 3, så vi var hemma klockan 3. 

Klockan 4 kom Gustaf och Saga till mig för vi var tvungna att plugga till projektgruppen. Vi är tre och tre i klassen som har fått massa frågor s man ska ta reda på till exempel vilka företag finns i till exempel Sjömarken. Det man har tagit reda på ska man framföra i till exempel ett bildspel eller kanske en teater. På tisdag spelar jag, Gustaf och Saga tennis på skoltid så vi missar måluppfyllelse och på måluppfyllelsen så jobbar alla i klassen i projektgrupperna så vi får jobba lite på fritiden så att vi hinner med. 






Barnvakter

Jag och Alexandra sitter just nu på bussen påväg till min morfar och Ing-Britt där vi ska äta lunch. När vi har ätit så ska vi hämta mina kusiner på dagis och förskola. Det ska bli jätteroligt! Vi kommer bara att passa dom till klockan 3 då mormor tar över för att jag och Alexandra ska spela tennis. Hoppas att ni får en bra dag! Gammal bild på mig och Alexandra 


Plugg på donken med bästavän

Sitter just nu med världens bästa Frida och pluggar på donken (mc donalds). Det är så bra eftersom att dem har gratis wifi så då kan vi sitta där med våra datorer och plugga. Idag hade vi kemiprov och jag var väldigt nervös inför kemiprovet men det gick faktiskt väldigt bra, det var väldigt lätta frågor som tur va. 
 
 

Kalas

I lördags så hade Julia kalas (tjejmys). Vi åt först vattenmelon och kiwi (som ni ser på bilden), sedan tacos och sist tårta. Vi kollade också på film och spelade spel. Jag åkte hem vid ungefär halv 12 så det blev rätt sent men det var det värt för vi hade jätteroligt tillsammans. 
 
Grattis i efterskott bästa Julia, vi har känt varandra rätt länge men blev tajta först i vår. Du är bäst hjärtat! Älskar dig bästavännen!
 
Här kommer lite bilder från kalaset:
 
 

Spel med kusiner

Sitter just nu och spelar lite spel tillsammans med mina kusiner. Så underbara är dom! 


Vanilla cake

Idag var jag i stan med Wilma. Kom precis hem där ifrån. Jag köpte ett lip balm från h&m med lukten vanilla cake. Det luktar sååå gott. Lip balmet kostade 20 kr (19.50). Man får jättelena läppar av det!:)
 
Om en stund ska jag på kalas hemma hos Julia som fyller år nästa vecka. Jag ska till Moa innan så jag åker nog snart, puss!
 
 
 

Håltimma

Nu har jag håltimma, vi har håltimma från klockan 12.25 till 13.30 så håltimman är snart slut. Vi köpte lite godis (inte jag eftersom att jag inte äter det) och satte oss i soffan med våra datorer, haha, så himla sociala.. Men jaja, det var ju bra för då kunde jag passa på att blogga lite:*
 
Bild på mig och Josefine
 
 
 

Moa fyller år

Idag fyller världens bästa Moa 13 år. Grattis bästavän! Så idag på lunchrasten så sprang jag och Frida hem till Frida där vi fixade kladdkaka och lite ballonger. Senare så ringde jag Moa och dom andra tjejerna och lurade dom att komma till Frida! Så nu sitter vi här och myser! Älskar er tjejer!


Macbook air

 Idag fick alla sjuor på min skola varsinn macbook air. Så i varje korridor sitter sjuor med sina datorer, haha. Det är faktsikt väldigt kul att ha en dator i skolan för då slipper man skriva på papper o.s.v. Det är också bra eftersom att nu kommer jag att kunna blogga på raster med hjälp av min dator. Under denna veckan har jag inte varit så social på bloggen p.g.a läxor, kompisar och skola men nu ska det bli ändring på det:)
 
 

Knäckig äppelpaj

Ingredienser (6 portioner)

•   150 g smör

•   2 dl råsocker

•   1/2 dl ljus sirap

•   1/2 dl vispgrädde

•   3 dl havregryn

•   1 1/2 dl vetemjöl

•   1/2 tsk bakpulver

•   1 tsk flingsalt

•   600 g äpplen

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde.

3. Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.

4. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform.

5. Fördela smeten över.

Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med grädde eller vaniljsås.

Själv så tycker jag att knäckig äppelpaj är mycket godare än vanlig äppelpaj:)

 

Mormor & Rolf

Just nu är jag hos mormor & Rolf. Både jag och Jacob ska sova här inatt.. Imorgon kanske vi ska åka till mina kusiner. Jag har också blivit lite förkyld:( Är väldigt snuvig:(


Läxor

Denna veckans läxor är 15 glosor på engelskan (test imorgon), musik (vi ska läsa 3 sidor) och NO som vi ska läsa från sidan 7 till sidan 35. Inte så jättemycket läxor om du frågar mig, eftersom NOn är till näst nästa vecka.

Idag så var jag med Frida. Vi pluggade och åt pajen som jag bakade igår, jag kommer att lägga upp receptet på pajen imorgon på bloggen:*


brunch

Klockan är 20 i 2 och jag, Julia,Saga och Alexandra sitter och äter brunch. Vi har lagat pannkakor, omelett, chokladbollar och varmchoklad. Sen hade vi också köpt jordgubbar, blåbär, melon, vindruvor, äpplen och chokladsmör. Super gott!


Studiedag

Imorgon är det studiedag så då passade jag, Saga, Alexandra och Julia på att sova över. Så just nu ä vi hemma hos Saga och äter chips. Imorgon ska vi nog till stan och äta lunch. Puss


Glass i solen

För en liten stund sedan så cyklade jag, Frida och Julia och köpte glass och sedan cyklade vi ner till stranden med våran glass. Det är superfint väder idag så det passade väldigt bra med varsin glass.


Håltimma

Idag på håltimman så gick jag och Saga och köpte varsin kesella hallon. Det är så gott med kesella hallon.. Men idag när jag åt det så "brände" det i halsen. Fast så dum som jag är så åt jag upp den ändå. Nu gör det inte ont i halsen längre men det var rätt läskigt att jag kunde få så ont.


Grattis i efterskott!

När min pappa fyllde år (i söndags) så skrev jag ett inlägg på bloggen och förhandsgranska inlägget. Sen gick jag undan en stund och när kom tillbaka så trodde jag att jag redan hade publicerat inlägget så jag suddade ut allt. Jag märkte inte detta förrän igår kväll. Så nu får jag väl ta och lägga upp ett nytt inlägg fast då blir det grattis i efterskott.  Så i alla fall.. Grattis i efterskott världens bästa pappa. Älskar dig något enormt. Du betyder så himla mycket för mig. Jag vet att jag kanske kan vara arg ibland men älskar dig ändå. Puss världens bästa pappa!
 
 

Återförenade

Idag efter skolan så åkte jag, Filippa , Fanny och Maja in till stan väldigt spontant. Eftersom att vi splittrades nu i sexan så har vi inte träffat varandra på ganska länge. Men nu idag så åkte vi in till stan tillsammans. Först så åt vi på jensens och sen gick vi och kollade i affärer. Jag köpte inget idag, det gjorde inte Fanny, Filippa eller Maja heller.

Imorgon ska jag ta skolfoto:( Vet inte riktigt än vad jag ska ha på mig men när jag kommer hem från stan så ska jag välja ut något. Puss


Panda

Idag kom panda tidningen hem till mig. På framsidan så var jag, mamma och Jacob med. Jag blev inte så jättenöjd med bilden men aja. Här kommer i alla fall bilden.


2 september

Idag i skolan så hade vi matte, teknik, so och engelska. Det roligaste av allt det var nog teknik, matte och engelska. SOn var inte så jätterolig. Vi fick måla kartor i SOn. Just nu står jag och väntar på att min tennisträning ska börja. Den börjar om 10 minuter så ska nog börja värma upp nu.


Trädgårdsfoto

Gick ut i trådgården lite för att ta några foton! Det är ju så fint väder idag så det var ju bra för då kunde jag ta massa foton. Här kommer bilderna jag tog idag: