Tips på god marmelad

Tänkte bara tipsa snabbt om en väldigt god marmelad. Jag älskar verkligen att äta knäckemackor men smör och marmelad på och när min favoritmarmelad (äpple och kanel) tog slut så köpte jag denna för att testa. Den smakar väldigt sött vilket jag gillar och den är en utav mina nya favoriter. Ni ser vad den heter och vad det är för smak på bilderna (förhoppningsvis). Här kommer en two stars (★) and a wish.
 
★ Den smakar väldigt sött, vilket jag älskar!
 
★ Burken är väldigt stor vilket är väldigt bra eftersom jag älskar att äta marmelad.
 
WISH: Den var lite rinnig vilket gör det svårt att applicera den på mackan. 
 
 
 
 

Podcast - One Direction


Breakfast

Idag blev det en nyttig och väldigt god frukost som består av en tallrik keso med färska blåbär och banan, ett surdegsbröd med alfalfagroddar på och ett glas proviva (blåbär och röda vinbär).






Fina mormor

Hittade lite bilder på mig, mormor och Jacob från i julas. Älskar dig mormor! 
 
 

Bild på nya vårjackan

Här kommer lite bilder på jackan som jag fick av mamma när vi var och handlade på hemma hos oss. Bilderna blev dock inte jättebra men man ser lite i alla fall.
 
Denna jacka är väldigt tunn och passar bra till en ganska varm dag. Man kan antingen ha den knäppt med hjälp av knappar som jag har på bilden eller bara med hjälp av en dragkedja. Den har en luva som också är väldigt tunn.
 
Färg: Marinblå 
Material: Tunt tyg
Butik: Hemma hos oss
Pris: 999 kr (niohundra nittio nio)
 
 
 

Gårdagen 26/2-14

Igår efter skolan åkte jag och Josefine hem till mig där vi jobbade lite på boken och badade. Vi hade inte varit med varandra på ganska länge så vi hade väldigt mycket att snacka om. Josefine åkte hem vid ungefär halv sju.

Halv sju till tio satt jag (och pappa) och jobbade stenhårt mer boken. Pappa hjälpte mig om det var något jag inte förstod vilket var sjukt skönt. Nu har jag gått igenom min text väldigt många gånger och känner att det inte finns något mer jag kan ändra på vilket känns sjukt skönt. 



Bowling med klassen

Idag var vi i min klass inne i stan och spelade bowling. Jag var i samma grupp som John och Joakim och jag vann, hehe. Jag fick en strike, weey! 
 
När vi hade spelat klart fick man bestämma om man ville åka hem eller vara kvar i stan. Jag, Maja och Josefine stannade så klart kvar i stan och vi gick direkt till Espresso house där vi köpte varsin frapino (standard). 
 
Klockan fyra kom min mamma och hämtade oss och körde då hem Maja och Josefine. Sedan åkte jag och mamma till Hemma Hos Oss där vi shoppade loss. Jag fick med mig en jacka som kommer upp på bloggen imorgon (förmodligen). 
 
 











Inställd spanska

Vi sitter nu och äter kvarg med jordgubbssmak då vi har inställd spanska. Det är jag Moa, Maja och Saga men det är bara jag och Saga som äter kvargen. 
 



Skuggning med en ögonskugga


Piroger i tennishallen

Idag efter skolan så körde pappa hem mig då jag skulle hämta pengar och byta om till tennisen. Sedan åkte vi och hämtade upp Moa och pappa körde oss båda till Ica där vi köpte två piroger var. Vi gick ner till tennishallen där vi åt pirogerna samt pratade en massa. 
 
 

Armband

Idag hjälpte ju jag och Alexandra till på Majas och för att vi hjälpte till fick jag ett jättefint armband av Alexandras mamma. Så himla snällt!! När man köper detta armband går pengarna till Cancerfonden vilket gör det ännu finare. 





Barbietårta

Idag hjälpte jag och Alexandra till på hennes lillasysters kalas. Vi höll i lekar samt gjorde tårtorna. 

Vi gjorde en Barbietårta, eller egentligen två barbietårtor men den sista (som det står Maja på) blev vi inte så nöjda med och det var bara en extra tårta som inte gick åt idag. Det var faktiskt mycket svårare än vad jag trodde att göra en barbietårta. Vi fick klippa och klistra lite med marsipanen och barbiedockan var för lång så henne fick vi ta av benen på. 

Till slut blev tårtan såhär: (det ska alltså se ut som att själva tårtan är dockans klänning) 





Extra tårtan såg ut så här: 




22/2-14

Saga och Frida är här och vi har precis badat lite. Innan vi badade kollade vi på film (filmen Frozen/Frost) och åt lite chips och andra grejer som ni kan se på bilden. 




Sovkompis

Under natten hade jag en liten kompis som låg på kudden bredvid. Så himla mysigt. 





What's in my make up bag


Economista

Tänker sätta mig och börja läsa denna bok som jag fick låna av min vän Frida. Boken heter Economista och är skriven av Isabella Löwengrip (mer känd som blondinbella). Den handlar om att kunna ta hand om sin ekonomi, vilket ska bli spännande att läsa för att få tips om hur man kan hålla i pengarna. Har även läst hennes andra bok Egoboost som
var superbra så jag tror att även denna kommer bli en höjdare! 




Podcast - snapchat


Fransk manikyr

Igår målade jag naglarna och då blev det Frans manikyr. Det vill säga att jag målade vitt längst ut på mina naglar. Kanske inte jättebra bilder men ni ser lite i alla fall.






Badat med bästavän

Kom precis upp ur vattnet där jag och Alexandra har suttit i ungefär en timma och pratat. 






20/2-14

Sitter just nu i bilen påväg hem till mig där jag och Alexandra ska bada och träna på spanskan. 

Imorgon är det äntligen fredag vilket betyder att det kommer ut en nytt avsnitt av våran podcast. Tack för alla idéer!! Fortsätt gärna kommentera om vad ni vill se, för er som inte sett så är det detta inlägg:




Podcast

Tänkte fråga er vad ni vill att vi ska snacka om på våra podcaster (som kommer ut på fredagar) fram över. Har ni något/några tips? Det skulle vara jättebra i så fall!!
 
Till er som inte vet vad podcast är för något så är det typ kortfattat att man pratar om vad man tycker om något, eller det är i alla fall det vi gör på våran... 
 
 

Kort inlägg

Kom precis hem så ska sätta mig och äta och sedan plugga. Vi har väldigt mycket läxor/prov denna veckan men jag kommer förmodligen lägga upp ett lite roligare inlägg på bloggen senare.
 
 

staden med bästavännerna

Idag var jag i stan med två av mina absolut bästa vänner Frida och Maja. Vi tog en fika på Weyne's coffee , jag och Frida tog varsin morotskaka och Maja tog en kladdkaka. Kom inte riktigt ihåg hur morotskaka smakar när jag beställde den men det var sjukt gott!

När vi kände oss klara på Weyne's så gick vi och kollade lite i butiker. Jag köpte inget, men Frida och Maja köpte lite grejer.

Kanske 20 minuter innan bussen gick satte vi oss på Espresso house där jag drack en Frapino. 






Björnriket - dag 6

Idag var det sista dagen i Björnriket vilket betyder att vi ska hem imorgon vid 6 på morgonen. Det känns både tråkigt och skönt. Tråkigt eftersom det har varit/är jätteroligt här uppe och skönt eftersom vi har åkt i en vecka nu och då börjar man bli ganska trött.

Idag åkte vi bara de backar vi verkligen ville åka vilket gjorde det till en väldigt roligt dag. 

Jag åkte själv med Ida hela dagen. Det var okej väder fram till ett då det var väldigt blåsigt och kallt. När jag och Ida skulle åka sittliften upp till toppen så blåste vi nästan av... Våra skidor trycktes bakåt och vi fick supermycket snö i ansiktet så det var jätteläskigt att åka sittliften.

När vi skulle åka "hem" idag så stängde liften p.g.a att det var storm så vi fick gå hem... Man kan antingen ta en väg till stugan långt upp i en backe så att man får en nerförsbacke till stugan, eller så kan man gå en lång och jobbig uppförsbacke till stugan, vi hade inte direkt något val så vi fick gå...

Veckan i helhet har varit super! Älskar verkligen att åka skidor med dessa underbara personer. Vi har åkt mycket varje dag både tillsammans och i grupper. Det har varit en jättefin/mysig stuga vi bott i och den låg väldigt nära backen vilket är super. Det ända som kunde varit lite bättre under denna veckan är vädret, jag hade velat ha lite mer sol och mindre blåst. 

Nu väntar vi på pizzan som vi beställt för att fira att detta är det tionde året vi åker skidor tillsammans. 

Dagens vurpor:


Från liften:










Björnriket - dag 5

(Fredag)

Igår så var det först ganska mulet men sedan vid två så var det lite sol. Dock så försvann solen nästan direkt så att det blev molnigt istället. 

Vi åkte lika mycket i skogen som i backen igår tror jag. Kanske lite mer i skogen... 

Dagens vurpor: 


Från liften:









Vemdalen - dag 4

Idag var det väldigt blåsigt och väldigt dimmigt. Det var nästan så blåsigt så att man inte ens behövde svänga/bromsa i backen. 

Eftersom det var så dimmigt så ledde det till att det inte blev några bilder från backen/liften, för man hade ändå inte sett något på bilderna. 

Jag och Ida tog i alla fall lite foton på oss själva när vi var i liften, så de kommer här:



Här kommer en jättefin bild som Ida tog i förgår i backen:






Björnriket - dag 3

Glömde lägga upp detta inlägg igår så det kommer upp idag istället. 

Dagens vurpor;






Tog tyvärr inga bilder från liften eller i backen men hoppas det går bra ändå. Nu ska vi snart gå ut till backen och åka lite, liftarna öppnar klockan 9. 

Ett inlägg med dagens bilder kommer upp ikväll. 


Coola sittplatser

Coola sittplatser
 
 

Vitra 70s furniture
12 725 SEK - hivemodern.com

Brown leather accent chair
9 760 SEK - jaysonhome.com

Tufted rocker
3 265 SEK - dotandbo.com

Pink furniture
4 530 SEK - outthereinteriors.com


Soffa och bord av snö

Idag efter lunch så var det väldigt soligt ute så då bestämde jag och Ida oss för att gå ut och sola lite. Vi solade i tio minuter och sedan så ville vi sitta skönare så vi började bygga en soffa, haha. 






Björnriket - dag 2

Dagens vurpor:






Dagens hopp:




Från skidbacken: 





Från längdskidåkningen: 






Björnriket - dag 1

Idag åkte vi från morgon till förmiddag allihopa i backarna och sedan efter lunch åkte jag, Ida, Jacob och Gustav själva. När vi åkte själva så åkte vi mest offpist. Det tycker jag är roligast att göra! 

Här kommer bilder ifrån dagen! 

Gustav och Jacob.


Från sittliften 




Ida



Fralla och varmchoklad.


Dagens vurpor




Utsidan av stugan där vi bor


















En timma kvar

Nu är det bara en timma kvar tills vi är framme vid Björnrike. Det känns vääldigt bra! 

Under denna biltur har jag 75% vilat och 25% suttit vid telefon och läst tidning. 




chocolate mocha

I bilen dricker jag just nu en chocolate mocha från Starbucks. Den är god men smakar ganska mycket kaffe. 

Mitt sugrör åkte precis ner i "muggen" så nu får jag försöka dricka genom hålet. 

En toppengrej med denna dryck är att jag blev väldigt pigg!

Betyg: 3/5  




Björnrike

Sitter just nu i bilen påväg till björnrike där vi ska åka skidor i en vecka tillsammans med familjen Andersson. Vi har åkt skidor med dem ända sedan 2004 eller 2003. Så det är väldigt många år men vi har ännu inte tröttnat på det. 
 
Vi åkte vid sex imorse så är ganska trött just nu och jag ska nog försöka sova lite snart. 
 
 

Beautiful sport bras

Sport bras
 
 

H M pink sports bra
160 SEK - hm.com

Juicy Couture leopard print sports bra
210 SEK - juicycouture.com

Victoria s Secret logo sportswear
195 SEK - victoriassecret.com

Casall padded sports bra
480 SEK - nelly.com


Pink nails

Nagellack från h&m färgen "strawberry lollipop" 




Jesper Johansson

Hahah, Jesper Johansson som vann Paradise Hotel har även försökt ställa upp i idol.
 

Pretty little liars S04E18

Sitter just nu och kollar på pll avsnitt 18 som kom ut i onsdags. Det är ingen tennis idag så då passar jag på att kolla på det eftersom jag inte har hunnit kolla på det förrän idag. Pretty little liars är verkligen den bästa serien som finns så för er som inte har sätt den så rekomenderar jag verkligen att kolla på den. 
 
Som ni kanske såg så har jag och mina kompisar börjat med podcast. Det kommer att komma ut ett avsnitt varje fredag då vi har håltimma. Detta avsnittet handlade om Pretty little liars och som jag skrev under videon, ni som inte har sett serien ska INTE kolla på podcasten för vi avslöjar väldigt mycket om varje karaktär. 
 
 

Podcast - pretty little liars

OBS! Om du inte har sett Pretty little liars och vill börja kolla på den så ska du inte kolla på denna video. Vi avslöjar väldigt mycket om varje karaktär!


Dagens mode/skönhetstips 6/2-14

Bestäm dig för vilken sorts kläder du känner dig mest bekväm i. Är det kanske en flickig stil med många söta kjolar och klänningar, eller en lite rockigare med tajta jeans och coola armband? När du väl hittar DIN stil blir det mycket lättare att köpa nya kläder och veta att du kommer vilja använda dem. Är det inte DU, köp det inte!

källa: tidningen julia

 

 

 

Badmys med tjejerna

För ungefär två timmar sedan så kom Wilma, Josefin. B och Matilda hem till mig. Vi badade ända tills klockan var halv nio (för en kvart sedan). Det var jättemysigt och vi hade verkligen något att snacka om hela tiden vilket var superbra! 
 
 

New in 5/2-14

Idag kom mitt skal till mobilen hem som jag beställde i måndags. Det är helt genomskinligt som ni förmodligen kan se på bilderna. 
 
Jag har gått till alla butiker i stan, där jag vet att det säljs skal och kollat efter genomskinligt men har dock inte hittat något. Och så gick jag in på lite sidor på nätet och hittade det på den här. Det var sjuuuukt billigt (25 kr) så jag och pappa beställde varsitt likadant. 
 
 
 
 

Nagellack från Essie

Här kommer lite fina nagellack från Essie. 
 
Nagellack från Essie
 

Essie pink nail polish
120 SEK - liberty.co.uk

Essie nail polish
56 SEK - nordstrom.com

Essie nail polish
85 SEK - thehut.com

Essie nail polish
56 SEK - nordstrom.com

Essie nail polish
56 SEK - nordstrom.com

Essie black nail polish
52 SEK - neimanmarcus.com

Essie nail polish
56 SEK - kohls.com

Essie nail polish
56 SEK - beauty.com

Essie pink nail polish
56 SEK - beauty.com

Essie nail polish
56 SEK - target.com


Dagens mode/skönhetstips 4/2-14

Sitter du mycket framför den fuktslukande datorn? Placera en ansiktsspray på skrivbordet och återfukta ansiktet regelbundet. En härlig och snabb uppfräschning på en sekund!

 

Ny mobil

Kom precis hem från stan där jag och pappa har varit och köpt en ny mobil till mig. Det blev en iPhone 5s champagne. Vi passade också på att byta mitt abonnemang till Telia nu när jag har ny telefon och allt. Innan hade jag 3 och själv så tycker jag inte att de abonnemanget var jättebra eftersom jag nästan aldrig hade täckning. 
 
Men eftersom jag nu bytt abonnemang och jag ville ha samma nummer som innan, så betyder det också att jag inte kan använda min telefon förrän på fredag vilket är synd. Men det spelar ju liksom ingen roll att få vänta lite längre... 
 
 

Outfit tips 3/2-14

Fest & vardag outfit
 
 

NLY Trend black mini dress
430 SEK - nelly.com

Rut Circle tall shirt
245 SEK - nelly.com

Blue skinny jeans
ginatricot.com

Nike footwear
555 SEK - nike.com

Nly Shoes high heel shoes
260 SEK - nelly.com

Bracelet jewelry
1stdibs.com

Tiffany Co tiffany co bracelet
2 290 SEK - tiffany.com


Snabb vlogg om dagen


bestfriend tag


Premiär bad

Igår så blev det premiär badet i vårat nya "spabad". Jag och Alexandra sov över hemma hos mig så då passade vi på att bada.Vi gjorde också en bestfriend tag som förmodligen kommer upp på bloggen någon dag. 
 
Alexandra åkte precis hem eftersom hon skulle på någon bollkalle grej. 
 
Idag ska jag skriva lite på min berättelse, städa och senare ikväll blir det bad i "spabadet" med familjen.