Tyskland

Just nu är jag i Tyskland hos våra kompisar Åsa, Jonas, Oskar, Linnéa och Eskil. Vi åkte först båt från Göteborg till kiel. Båten tog 15 timmar och avgick klockan 7 så vi sov på båten i en hytt. Sen åkte vi bil i 10 timmar till München där våra kompisar bor. Det låter väldigt långt men det kändes inte långt.. Här kommer lite bilder från Tyskland


3 dagar i Varberg


Bye bye Sverige!

Jag har varit i Varberg nu i tre dagar så det är därför jag inte har bloggat. Nu ska jag (om 2 timmar) ut på bilsemester. Först ska vi till tyskland där vi ska bo hos våra kompisar i 2-3 nätter, sen ska vi till Italien i en vecka och sist Croatien i en vecka. Om jag har nätverk någonstans på hotellen så kommer jag säkert att göra ett blogginlägg. 
 
 

presenter


Mina presenter

Här kommer en liten bild på mina presenter. 
 
Jag fick:
 
Av mamma och pappa: En blå Ralph Lauren t-shirt, en nautica tröja (mjukiströja), vita dr.denim jeans, Tommy hilfiger piké, en rosa American Vintage t-shirt, ett bankkort + 1000 kr på det, en Ralph Lauren klänning, två body mist från Victoria's secret (sheer love och pure seduction) och ett armband från Victoria's secret.
 
Av släkten: 1200 kr, två blommor, en handkräm, en porslin figur, en bh, tre rosa lindor till tennisracket (har redan satt på på mina rack så det är därför det bara är en linda på bilden).
 
Av Moa och Molly på midsommarafton: Tre pack nagellack och choklad.
 
Jag ska göra en video ikväll där ni får se allt och där ni får se hur allt sitter på förutom bhn
 
 
 

22 juni

Idag är det 22 juni. Dagen efter midsommar så jag är rätt trött idag och har inte gjort något särskilt denna dagen.. Imorgon ska jag ha släktkalas. Då kommer jag att lägga upp en bild på allt jag har fått (både från mamma, pappa och Jacob på min födelsedag och från släktkalset.)
 
Bild från igår.
 
 
 
 

Midsommarafton

Idag är det midsommarafton, det betyder att det är min födelsedag idag:) Imorse kom mamma, pappa och Jacob med presenter och dricka och kakor. Älskar er! 
 
Beställde en krans på blomster affären förra veckan som vi hämtade idag. 
 
 
 

stranden

Idag var jag och Alexandra på stranden där vi fotade och badade. Här kommer ett foto som Alexandra tog på mig idag. (gjorde en väldigt konstig min)
 
 

Mys med bästa familjen!

Kvällsmat ute i solen med familjen. Så himla skönt när det är så varmt så sent.. 
 
 
 
 
 

Om bloppisen

Om ni är intresserade av något som finns på min bloppis, maila då

[email protected]


Näst sista dagen på tennislägret

Idag var det näst sista dagen på tennislägret. Vi gjorde massa roliga saker och avslutade med en halv timmes jobbig fys. Just nu är jag med Saga. Hon är också på tennislägret så vi ska sova över idag hemma hos mig så cyklar vi tillsammans till tennislägret imorgon bitti vid 9.


Bloppis

Jag har en bloppis hemsida där jag lägger ut saker som jag inte längre vill ha som ni kan köpa om ni vill. Jag tror inte att det kommer att vara så många som kommer köpa men man vet ju aldrig.. Du söker i alla fall på mandilove.blogg.se/bloppis. Eller så kollar du i mina länkar på bloggen och klickar där. Hoppas att ni hittar något som ni vill ha och köper det! Puss
 
Klicka här för att komma till min bloppis
 
 

hallon, banan & pistagenöt

Gjorde en hallon, banan & pistage glass smoothie. pistagenötsglassen smakar väldigt mycket pistage så det blev väldigt gott när man blandade med hallonen och bananen. Det går nog lika bra att ta vanliga pistagenötter om man inte har pistagenötsglass.
 
Recept:
 
Valfri fil/yoghurt
Ca 1 dl hallon (om man vill att det ska smaka mer hallon kan man självklart hälla i mer)
En banan
Ca 1 dl pistagenötsglass (om man vill att det ska smaka mer pistagenöt kan man självklart hälla i mer)
 
(jag tänkte sätta ett hallon på kanten av glaset men det gick inte så bra, det blev väldigt mosat)
 
 
 

Förrätt, varmrätt & efterrätt

Jag och Alexandra lagade lite mat.. Till förrätt var det laxpaj (den gjorde inte vi utan den gjorde Alexandras mamma), till varmrätt gjorde vi lax med grönsaker och till efterrätt blev det jordubbar och grädde. Så himla gott!
 
 

14 juni

Igår var jag i stan först med mamma för jag skulle klippa mig. När jag hade klippt mig så såg jag att mina knallelandspresentkort gick ut samma dag så jag fick köpa för allt som jag hade kvar. Jag köpte en bikiniunderdel som jag ska ha till min vita överdel och två-pack bh. En gul bh och en vit bh. 
 
Sen när jag och mamma var klara så körde mamma mig till stan där jag mötte upp Frida, Alexandra, Julia och Olivia. Dom bjöd mig på mat på thai silk och köpte presenter till mig, världens snällaste vänner!! Jag fyller nämligen år på midsommarafton (alltså nästa fredag) så vi "firade" mig igår. I stan köpte jag en svart vattentät penna och en tröja. 
 
Jag kommer att göra en haul video också så att ni ser hur allt sitter på.. 
 
Två bhs från h&m med spets på bandet. Det var rea så dom kostade tillsammans 75kr
 
Vit bikiniunderdel från stadium. Kostade 99kr
 
 
Superduper fin rosa tröja från Faith som jag fick av Julia, Olivia och Frida. (jag kommer som sagt lägga upp en haul video så att ni får se hur allt sitter på)
 
 
En glittertröja som jag köpte från en bloggare som heter Filippa Lindau på hennes bloppis. Har velat köpa enn sån tröja super länge men den har varit slutsåld men nu äntligen så har jag köpt en sån. Jag och Filippa bestämde träff i stan där jag köpte den av henne. Den kostade 150kr. Jag vet inte om man ser det på bilden men den har i alla fall "hål" i ryggen. Alltså man ser ryggen lite
 
 
Svart märkningspenna från Akademibokhandeln. Jag hade tänkt göra en soltatuering så det var därför jag köpte den. Den kostade 29kr
 
 
Superduper go body butter från the body shop som jag fick av Alexandra. Den luktar kokos:)
 
 
 
 
 

Världens bästa Josefine!

Igår fyllde världens bästa Josefine år! Jag la ut en bild på instagram så ni som följer mig där såg ju den! Jag skrev i alla fall såhär på instagram:

Jag la upp inlägget vid 22.00..

Grattis världens bästavän!! Vet att jag lägger upp detta lite sent men bättre sent än aldrig.. Jag älskar dig jättemycket! Vi har varit vänner i så sjukt många år nu och det är jag så glad för. Vi har haft våra bråk i bland som alla vänner har men vi blir alltid vänner igen. Det var så himla synd att jag inte kunde komma på tjejmyset idag hemma hos dig men jag hade ju tennis:( Jag kom till dig på morgonen idag när du sov och sjöng och gav dig presenter. Jag älskar dig så himla mycket och jag hoppas att det alltid kommer att vara du och jag! Vi behöver inte skämmas för varandra och vi kan verkligen vara oss själva med varandra vilket är så himla bra. Du är så underbart snäll, rolig, fin, omtänksam, hjälpsam och massa mera saker!! Har nästan 1000 bilder på dig men jag tog bara några! Du betyder så sjukt mycket för mig mitt hjärta! Kommer du ihåg den kvällen när vi var övertrötta och tog på oss plastpåsar och dansade till let's do it again? Den dansen vi kom på, hhahahah! Jag hoppas att du har haft världens bästa födelsedag för det är du mer än värd!! puuuuussss bästis!


Tredje dagen på tennislägret

Idag var det tredje dagen på tennislägret. Idag körde vi fys sista halvtimman samma som igår. Igår tyckte jag faktiskt inte att fysen var jobbig men idag så var den suuper jobbig. Vi spelade osm vanligt från klockan halv 10 till klockan 3. Till lunch idag blev det chilli corn carne och patsa. Det var faktiskt väldigt gott för att vara chilli corn carne. Imorgon fyller världens bästa Josefine år. 
 
Bild från London
 

Första dagen på tennislägret!

Idag var första dagen på tennislägret. Tennislägret är där jsg bor och är ett dagläger som är mellan klockan 8.30 - 15.00. Jag ska vara med båda veckorna.. Denna veckan är det måndag, tisdag, onsdag och torsdag och nästa vecka är det bara måndag, tisdag och onsdag. Nästa vecka på fredag fyller jag år (alltså på midsommarafton) wihoo! 
 
 
 

Tvål

Tog Alexandras video så det är därför jag är med i filmen..


Syltkakor

Jag och Alexandra bakade också syltkakor. Vi hann inte göra allt så dom kakorna på bilden är väl ungefär lite mindre än hälften av smeten. Så resten av smeten är kvar i kylen för det  fanns inte plats mer + att vi (som sagt) inte hann göra mer. Dom blev suuper goda tycker jag!!
 
Recept för kakdegen:
 
Du behöver :
 
5 dl vetemjöl, plus extra för utbakning.
150 g strösocker
250 g rumsvarmt smör, tärnat
1 stor äggula
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
 
1. Rör ihop smör och socker i en skål.
2. Tillsätt äggulan och vaniljsocker och rör till en jämn smet.
3. Blanda ner mjölet och saltet och rör till en jämn deg.
4. Forma degen till en boll och rulla in den i plastfolie. Låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
 
Receptet för syltkakorna:
 
Du behöver :
 
Din kakdeg
60 g rumsvarmt smör, plus lite att smörja med.
90 g florsocker
sylt
en liten nypa vaniljsocker
1 tsk vatten
 
Gör så här:
 
1. Värm ugnen till 175°C. Kavla ut degen så att det blir ungefär ½ cm tjock. Tryck ut runda kakor med en kakform, 6 cm i diameter.
2. Lägg kakorna på en smord bakplåt. Tryck ut hjärtan ur hälften av kakorna med en hjärtformad kakform som är ungefär 2 cm stor (jag och Alexandra hade ingen hjärtformad kakform så vi skärde ett hål i mitten istället).
3. Baka kakorna i 12 minuter eller tills de är lätt gyllenbruna. Låt dem kallna.
4. Gör smörglasyren genom att röra smöret till det är jämnt och sedan röra ner florsockret, lite i taget samt vattnet och vaniljsockret. Bred ut glasyren över de runda kakorna utan hjärtan.
5. Skeda nu upp sylten, en liten klick ovanpå glasyren. Lägg kakorna med hjärtformat hål ovanpå. Nu kan du smaka - de är supergoda!
 

Tvål

Jag och Alexandra hade väldigt tråkigt så vi bestämde oss för att göra tvål. Jag hade sån där tvålmassa som vi smälte i vattenbad. När vi hade smält tvålen så la vi i glitter så att tvålen skulle glittra och sprutade i parfym så att tvålen skulle lukta gott. Sen la vi tvålen i formar och så stoppade vi in det i frysen. Sen efter ungefär 10 minuter så var det klart:) Om ni har mer frågor om hur vi gjorde så är det bara att kommentera!
 
 
 

Grattis Frida!

Idag fyller världens goaste och bästa Frida år. Jag var i stan med Frida, Josefine, Olivia & Alexandra idag. Vi hade köpt presenter till Frida och sen under dagen så köpte vi också ett presentkort på Quick Stop till Frida eftersom att vi glömde att bjuda Frida på maten på Viskan som vi åt innan idag. Som sagt så åt vi mat på Viskan, eller Frida, Olivia, Josefine och Alexandra åt mat och jag åt pannacotta med jordgubbs moussé på. Jag hade ätit lunch hemma eftersom jag inte visste om vi skulle äta lunch i stan eller inte.. 
 
Som sagt så fyller underbaraste Frida år idag. Grattis på födelsedagen bästavännen! Vi har såå många minnen och fler ska det bli. Älskar bilderna, haha. Hoppas att du haft en underbar födelsedag, älskar dig, puss!!!!
 

Gratti

 

Tjejkväll

Igår till idag så sov jag över med Saga, Frida, Wilma, Josefine och Alexandra. Vi sov hos Saga för hennes föräldrar var i köpenhamn så vi sov själva hemma. Vi somnade halv 6, haha, vääldigt sent men vi var verkligen inte trötta då heller utan vi bestämde att vi skulle försöka sova.. Klockan 4 så började vi laga korv och sen när vi var klara med korven så gjorde vi pannkakor och egen sylt som vi skulle ha till pannkakorna. Vi var verkligen jättepigga! Vi somnade som sagt runt halv 6 och vaknade vid 11. Eller jag vaknade vid elva med dom andra vaknade vid 10 då Sagas farmor kom för att kolla läget. Jag hörde faktiskt inte att hennes farmor kom men det gjorde alla andra så dom gick och prata med henne.
 
Vi åt brunch vid 11. Vi åt äggröra, pannkakor, jordgubbar... Det var en jätterolig kväll även om jag är vääldigt trött idag.
 
 

Studentfest

Igår var jag, mamma, pappa & Jacob på studentfest. Det var vår kompis Elin som tog studenten. Vi brukar fira påsk med Carl, Elin , Maria och Per. Vi var där vid fem och åkte hem 12 halv 1. Jag var med en tjej som heter Vega hela kvällen. Hon är ett år äldre än mig.. Vi har träffats någon gång på stan förut men det var första gången vi var med varandra. Vi hade jätteroligt! Elin åkte sen på kvällen för hon skulle festa med sina kompisar. Det var en supermysig kväll!

Idag ska jag spela tennis med Saga klockan 2 - 3.


Första dagen på sommarlovet

 Idag är det första dagen på sommarlovet. Det känns inte som att det är sommarlov... Idag klockan 13.00 ska  vi i klassen gå och äta pizza. Eller jag vet inte om alla ska med men jag hoppas det. Det blir sista stunden med klassen. 
 

Brännboll

Idag hade vi brännboll mot lärarna. Alltså alla sexor mot lärarna. SEXORNA VANN!!! wihooo. Jag och Matilda var möss (man skulle klä ut sig). Det var jätteroligt! Jag slog bollen eller vad man ska säga och Matilda sprang.. Eller jag sprang ju också men jag sprang när jag hade slått bollen och Matilda sprang ändå om ni förstår? Jag var jättenervös över att jag skulle missa alla tre chanser som man får när jag ska slå bollen men det gick faktiskt riktigt bra. 
 
När brännbollen var slut så skulle alla äta hamburgare. Efter maten så kollade vi klart på filmen som vi började kolla på igår i klassrummet och sedan gick vi och hade vattenkrig. Vi blev väääldigt blöta allihopa! Anna-Karin (våran lärare) var också med så det var typ alla mot Anna-Karin, hahah. 
 
Nu är jag hemme och taggar skolavslutningen som är klockan 5. Jag ska sjunga tillsammans med Linnea medans Josefine, Olivia och Julia spelar piano och Alexandra och Frida spelar gitarr. Jag är ganska nervös men det ska ändå bli roligt eftersom det är sista året vi går på den skolan för sen börjar vi ju högstadiet. Jag tror att det kommer att komma några tårar under skolavslutingen med tanke på att det är sista gången vi i klassen går i samma klass. Jag tror dock att jag kommer tappa kontakten med otroligt många vilket är väldigt tråkigt. Vi har ju ändå gått i samma klass i 7 år nu (eller dom flesta i alla fall). Man tillbringar ju också otroligt mycket tid i skolan och dom är nästan som syskon. Man kan liksom vara sig själv med alla i klassen och det är väldigt bra. Vi i klassen har varit med om såå mycket och det kommer bli tråkigt att splitras, men ändå så är det kul med nytt. Jag får försöka att hålla kontakten med alla och att vara med dom då och då. Vi i klassen ska faktiskt gå och äta pizza imorgon så det ska bli jätteroligt. Jag hoppas att alla kan komma imorgon så att vi kan vara hela klassen. Världens bästa klass är vad vi är! Älskar er alla! Jag vet inte om det var någon som orkade läsa allt detta men nu vet ni i alla fall. Puss
 
 

2 juni


MYS

Sitter just nu och äter gott med bästa Saga. Vi sitter i tennishallen och äter bigarråer, munk, muffins, kakor, naturgodis och dricker te. Vi var och köpte det i affären och sen började det regna så då gick vi in till tennishallen där vi åt allt som vi köpt. 
 
Jag var ju tränare i morse. Den gruppen som jag hade som tränade mellan 9 och 10, de var ungefär i 6 års åldern, med dom så körde jag forehand och backhand, och sen körde vi även hönsgården och volley.
 
Den andra gruppen som jag hade, eller då var det väldigt många så jag hade en grupp, Saga hade en grupp och Frida B hade en grupp och sen så bytte vi osv. Jag hade forehand & backhand då, Saga hade match och Frida B hade fys. Dom var ungefär i 8 årsåldern.. Vissa var äldre och vissa var yngre.
 
Sen sista gruppen så var det två stycken bara. Då hållde vi det tillsammans. Den ena var 11 år och den andra var väl ungefär 7 kan jag tänka mig. 
 
Det var verkligen jätteroligt!! När vi hade tränat klart så gick jag och Saga till stranden där vi var i ungefär 2 timmar kanske. Sen så gick vi till Ica osv (det som står i början). 
 

lördag morgon

Nu sitter jag nere i tennishallen och väntar. Jag ska träna barnen om en kvart. Jag ska träna mellan 9-12 så jag kommer alltså vara här i 3 timmar. Det ska faktiskt bli jätteroligt!

Har fått en otroligt snygg bränna efter fotbollsstrumporna i torsdags (eller inte). Ni ser ju på bilden hur den ser ut, HAHAH! Den börjar faktiskt gå bort nu så det är ju bra!