Nyårsoutfit

Min outfit denna nyår består av en svart lång ärmad tröja från h&m, paljett kjol från bubbelroom,
armband från Victoria's secret, örhängen från faith. 
 
 
  

Dagens mode/skönhetstips 31/12-13

Vatten lyfter hårrötterna, så fukta dina fingrar och gnugga in i hårbotten för ett snabbt volymfix.

Källa: Veckorevyn.se
 
 

The holiday

Måste bara tipsa om en sjukt bra film som jag nyss såg som heter The holiday! Det är en av dem bästa filmerna jag någonsin sett så jag tycker verkligen att ni ska kolla på den. 
 
Det är svårt att förklara vad filmen handlar om men kort och gott så handlar den om två tjejer som byter hus och när dem byter hus så händer det saker som gör att dem inte vill tillbaka...
 
Cameron Diaz och Kate Winslet är två utav mina favorit skådespelerskor så det var ju super att ha båda två i en och samma film. 
 
 
 
Och filmen blir ju inte direkt sämre när det finns en snygg kille med i den. Här kommer en bild på honom: 
 
 
 
 

core

Idag klockan sex så körde jag och mamma core på gymmet. Core är ett pass och under det passet så kör man magövningar. Det var väääldigt jobbigt men som tur var bara en halvtimma så det gick snabbt. Ska köra detta pass igen + cirkel gym på torsdag (cirkel gym är precis som det låter, olika "träningsmaskiner" som är i en ring och så byter man om jag har rätt var trettionde sekund.)
 
Båda två är pass vilket innebär att man har en tränare som pushar samt massa andra som också är med på passet som på något sätt också pushar en, genom att dem kanske är starkare och då vill man ju visa att man kan lika bra. 
 
 

Grattis mamma!

Idag är det världens bästa mammas födelsedag. Älskar dig så himla mycket mamma, dig kan man lita på till 100% och man kan snacka med dig om allt. Du är en bra lyssnare och du tänker nästan mer på andra än på dig själv. Du är bäst, love you!
 
 
 

Dagens mode/skönhetstips 30/12-13

Har du jobbiga och uppstickande småhårsstrån när du till exempel har en toffs? Det får du enkelt bort genom att spraya lite hårspray på en tandborste och sedan bra den försiktigt igenom håret. 
 
källa: veckorevyn.com
 
 

Dagens mode/skönhetstips 29/12-13

Är du en av de som rufsar håret med handduken för att få det torrt? Plocka fram kammen och kamma igenom håret mot handduken istället, det sliter mindre.
 
källa: veckorevyn.com 
 
 

28/12-13 - gymmet

Kom precis hem från ett roligt med svettigt pass från gymmet med mamma. Vi sprang lite på löpbandet, körde lite på crosstrainern och lite andra saker, allt detta tog tillsammans ca 50 minuter så det blev ett långt pass.
 
Om ni vill att jag lägger upp bilder på det jag gör på gymmet samt skriver om varje grej t.ex vilken vikt, hur många gånger, hur lång tid så är det bara att kommentera. 
 
 


Gymmet med Frida

Kom precis hem från gymmet där jag har varit och tränat tillsammans med Frida K. Vi sprang lite på löpbandet (intervaller), körde lite på maskinerna och sedan gjorde vi lite egna övningar på mattorna. Känns väldigt bra att jag har börjat komma igång med träningen igen. 
 
 

26/12-13

Idag har jag varit i stan med Frida K, mellandagsrean har ju börjat nu så det var rea i nästa alla butiker. Jag köpte en bricka från Panduro som jag kommer att ha mina Yankee candle ljus på. Vi åt också på stan på resturangen Granada tillsammans med Fridas föräldrar där dem bjöd mig på mat, så himla snällt. 
 
Snart ska jag ner och träna lite på Genki tillsammans med mamma. Tror att vi bara kommer att springa på löpbandet lite eftersom att det inte är några pass idag. 
 
Imorgon ska jag först åka in till stan tillsammans med Molly och sedan ska våra familjer bowla och äta på resturang tillsammans. Ska bli jätteroligt. 
 
 

Julklappar


Julafton

Igår var det julafton, som jag har längtat till så himla mycket. Istället för att lägga upp massa bilder på min julklappar så gör jag en video där ni också får se hur klädesplaggen sitter på. 
 
Jag älskar verkligen julen jättemycket, det är så himla mysigt. Jag brukar öppna paketen som är till mig under granen och kolla vad det är i eftersom jag är så himla nyfiken, men detta året har jag inte gjort det vilket känns jättebra, jag har knäppt klämt på dem heller. 
 
Tack för alla fina julklappar!! Puss
 
Här kommer i alla fall lite bilder från gårdagen då vi firade jul hos morfar. 
 
 

Dagens mode/skönhetstips 22/12-13

Glöm inte bort håret när du klär på dig. Ett snyggt hårband eller en hårnål med en fjäder kan rädda en outfit som känns lite tråkig. 

 
 

22/12-13

 Endast 2 dagar kvar till julafton, tiden går så sjukt snabbt. 
 
Idag var jag med Frida K, vi gjorde inte så mycket utan pratade och spelade lite. 
 

Julpyssel - liten gran

Igår så gick jag ut i skogen och hämtade en kotte som jag sedan tog in och lät torka lite på papper eftersom den var blöt för det regnade ute. När kotten hade "torkat" så målade jag kotten grön så den skulle se ut som en gran, superenkelt men det tog ganska lång tid att få alla "blad" gröna. När jag hade målat klart så hällde jag på lite florsocker så att den skulle bli mer glittrig + att det skulle se ut som att det snöat på "granen". 
 
Det du behöver är:
 
- Grön färg, du kan använda någon annan färg om du vill men jag använde grön eftersom en gran är grön.
- Pensel
- En kotte
- Florsocker 
 
 

20/12-13

Just nu sitter jag på Orion och äter en fralla tillsammans med Saga. Vi har gått på stan lite och ska snart hem eftersom
det är så mörkt och kallt. 

Innan idag så var jag i stan med pappa och åt lunch då vi inte hade någonting att göra. Tänk att det bara är fyra dagar kvar till jul, helt sjukt! 




Pepperkaksbak med Moa

Igår fick man välja vad man ville göra under skoltiden och jag, Moa, Frida, Saga och Maja valde att baka pepparkakor på hemkunskapen. Först fick vi varsinn deg som räckte till en plåt pepparkakor, jag och Moa ville baka tillsammans så då gick det lite snabbare och vi blev klara med den degen ganska fort och senare fick vi en ny deg av Mona (hemkunskapsläraren) samt lite rester från våra kompisar som inte orkade baka mer.
Så det blev väldigt mycket pepparkakor som ni kanske ser på bilden (två översvämmade fat). Så himla gott och roligt. 
 
Efter bakandet så var det julavslutning, inte likadan som man är van vid när man går i förskoleklass - sjuan för då är man ju i kyrkan och sjunger, och nu åt vi pepparkakor, drack julmust och lyssnade på några som sjöng. Inte ett dugg likt julavslutningen man är van vid men det var ändå roligt. Så nu har jag då lov, kan inte riktigt fatta det men det känns skönt. Dock så är lovet inte så långt, jag har för mig att det var 2-3 veckor ungefär och det  är ju inte jättelångt men det är ändå någonting vilket är jätteskönt. 
 
 

Dagens mode/skönhetstips 17/12-13

Tvätta dina svampar, borstar och buffrar minst en gång i månaden. Även om du inte lånar ut dem och du är nytvättad varje gång du använder din makeup så samlas en mängd bakterier i dina makeupverktyg. Gör dig, din hud, ögon och necessär en tjänst. Tvätta borstarna! Det minskar risken för blemmor, finnar, ögoninflammation och annat ganska äckligt. Dessutom känns det fräschare och du har inte en massa gamla pigment som kan färga av sig på fel ställe.

 
 

Dagens mode/skönhetstips 16/12-13

För att parfymen ska dofta så länge som möjligt kan du först smörja in huden med en hudlotion. Parfym utvecklas bäst på återfuktad hud. Är du torr som fnöske kommer doften att dunsta direkt!

 
 

Liten julgran

Idag var jag och mamma i skogen och fick med oss en liten gran till mig som jag ställt i mitt rum. Jag har lagt lite paket under samt vattnat granen så nu är julkänslan hög. Får se om jag sätter i lite glitter och kulor eller om jag bara låter den vara som den är, har inte riktigt bestämt mig ännu. 
 
Snart ska jag till mig gammel farmor på kalas då hon fyller 93 år (tror jag), Kanske tar lite foton där som kommer upp senare men det är inte säkert. 
 
 

Dagens mode/skönhetstips 15/12-13

Det enklaste och billigaste sättet att liva upp din garderob är att piffa upp saker som du redan har. En tråkig tröja kan bli som ny med en stor och häftig kedja runt halsen. Ett knallrosa bälte piggar upp de mörka jeansen och armband och stora örhängen funkar till nästan allt. Köp tillbehör och smycken på rea, och var inte rädd för att använda flera olika på samma gång!
 
Källa: Julia tidningen 
 
 

så söt


Läger i Lilla Edet

Kom precis hem från ett tennisläger i Lilla Edet. Lägret har varit från fredagen till idag och det har faktiskt varit kul, kanske inte det bästa lägret jag varit på men ändå bra. Vi spelade fyra timmar idag och två timmar igår. Är väldigt trött nu eftersom vi var tvungna att gå upp halv åtta och vi gick och la oss vid elva så ska nog ta ett varmt bad nu och bara ta det lugnt. 
 
Annars så har jag inte gjort så jättemycket under denna veckan, detta var den sista "riktiga" skolveckan så vi hade dem sista proven för denna terminen under denna veckan och det kändes så himla skönt. Nästa vecka på måndag så har vi bara teater, elevens val (i tre dagar) och aktiviteter sedan slutar vi på torsdag kväll så det är inte långt kvar nu. 
 
Ska försöka uppdatera bloggen mycket nu under lovet och också under denna kommande veckan då vi inte har läxor eller prov. 
 
Här kommer några fina julbilder.
 
 
 

Dagens mode/skönhetstips 10/12-13

För använda din eyeliner så diskret som möjligt kan du dutta små prickar längs med den undre ögonfransraden. Det kommer att se ut som att du har dubbelt så många ögonfransar utan att du ser sminkad ut.

 

Dagens mode/skönhetstips 9/12-13

Tänkte börja med något så kallat "dagens mode/skönhetstips"då jag kommer att lägga ut dagligen (kanske inte riktigt varje dag, det beror på) modetips eller skönhetstips. Jag tänkte att jag börjar idag så här kommer dagens tips:
 
Beroende på om du är en varm eller kall person, som du ser genom ådrorna (om dina ådror går mer åt det lila/blåa hållet så är du en "kall" person och om ådrorna går mer åt det gul/röda hållet så är du en "varm" person). Om du är en "varm" person så passar du bäst i kläder/smink som går mer åt det varma hållet och om du är en "kall" person så passar du bäst i kläder/smink som går mer åt det kalla hållet. 
 

gallery-android.jpg


"Lillejul"

Nu sitter vi i bilen påväg till mina kusiner där vi kommer att träffa några på Rolf sida och fira så kallad "lillejul". Då kommer vi att äta julmat samt skrapa lotter, inte jättelik julafton men påminner lite om det... Det ska i alla fall bli jätteroligt. Jag hann knäppa några få foton som kommer upp på bloggen senare men så länge får ni nöja er med en bild från gårdagen. Puss
 
 
 
 
 

Outfit tips 7/12-13

SKOR: länk TRÖJA: länk JEANS: länk
 
 

7 december

Idag var jag som sagt i stan tillsammans med Alexandra och Saga P. Vi tog bussen som gick 10.50, det första vi gjorde när vi kom fram var att ta några foton och sedan gick vi till Lindex eftersom det var den första butiken vi såg och vi var sååå kalla. När vi kände oss varma så gick vi och åt på Subway och sedan gick vi till Knalleland där jag köpte lite julklappar och svarta tights som jag ska ha i morgon då vi ska bort. Tänkte att jag inte behlövde lägga upp en bild på tightsen eftersom att jag tänkte att ni redan vet hur tights ser ut.
 
Nu är jag hos mormor och vi har precis ätit lite kvällsmat och ska snart spela lite sällskapsspel.
 
 

Snow

I förgår natt så snöade det jättemycket så att när vi vaknade igår så var det helt vitt. Som tur är så har snön inte smält utan den ligger kvar vilket är jätteroligt. 
 
Idag ska jag till stan med Saga P och Alexandra och senare idag ska jag till mormor där vi (jag och Jacob) ska sova över då mamma och pappa ska bort. Om jag köper något så kommer det upp på bloggen senare. 
 
Här kommer bilder på snön.
 
 
 

Christopher Maloney

Så himla bra!
 

4 december

Idag är det fjärde december vilket innebär att det bara är 20 dagar kvar till julafton. 
 
Idag efter skolan så åkte jag och Frida E in till stan och julshoppade lite samt åt och fikade. Vi åt på donken, varsinn hamburgare med pommes frites och fanta, och vi fikade på Weynes coffee, varsinn saffransmuffins. Vi hade också (som alltid) en väldigt bra deeptalk då vi snackade om motton. Vad har ni för motton? 
 
Det blir så himla snabbt mörkt nu under vintern och då lyste alla lampor upp fint i stan. Det har blivit så fint i stan nu när julgranen och julpyntet kommit upp. 
 
Jag köpte julklappar och en liten låda för 12 kr från butiken "young". Denna låda köpte jag för att jag har bokstavligen mer än 20 saker i min jackficka och varje gång jag ska ta upp min nyckel så hittar jag den aldrig så då köpte jag denna låda där jag kan lägga nycklar + små saker i för att underlätta att hitta saker i min jackficka. 
 
 
 

Bridge over trouble water

Fick byta partner så nu är jag istället med en som heter Sebastian och han hade en ide än vad jag hade, så hans plan fick det bli. Vi började med att ta 5 sugrör och några nålar och sedan gå till ”byggbänken” där vi provade lite olika metoder för att få det så starkt som möjligt bl.a att man stoppade i massa sugrör i ett så att det skulle bli tjockare och det gick faktiskt jättebra ända tills vi insåg att ju mer sugrör man använder desto mindre poäng så då sket vi i ”sugrör i sugrörs metoden”.


09.15

Idag började vi 09.15 vilket betydde att jag hann ta en dusch innan skolan började. Första lektionen var matte och nu är det dags för teknik. På tekniken så ska vi börja med vårat "bridge over trouble water" experiment. Jag är med en som heter Gustaf och man ska tillsammans bygga en bro utav sugrör som ska ligga mellan till exempel två bord så att dem ligger i luften, och sedan ska man lägga på massa vikter utan att det rasar. Ju mer vikter man får på desto mera poäng får man. 
 
Det verkar vara en ganska svår uppgift men jag har en liten plan, haha... Bloggar om hur min plan gick senare när jag testat den. 
 
 

Outfit tips 2/12-13

Tröja från Gina Tricot, kostar 129 kr, länk här.
Jeans från Zalando, märket only, kostar 399 kr (33% rabatt), länk här
Nike air max skor från sneakernstuff.com, kostar 1 299 kr, länk här.
 
 

Julklappsleken

Igår var jag hemma hos Julia då jag, Alexandra, Frida och Julia körde julklappsleken. Precis när vi hade spelat klart julklappsleken så kom jag att tänka på att det hade varit lite roligt med foton på paketen (inslagna) men då var det ju redan försent så nu blev det bara bilder på vad det var inuti presenterna. 
 
Vi hade i alla fall jätteroligt igår och jag blev supernöjd med det jag vann. Jag och Frida tog den glasburken som jag vann från varandra hela tiden och tillslut så blev den min. Jag vann också ett lypsyl (som jag snabbt öppnade och provade så det är därför det är öppet på bilden) och iste citron.
 
MINA VINSTER
JULIAS VINSTER 
FRIDAS VINSTER
ALEXANDRAS VINST