Poetry slam

Under förra veckan så var en kille som heter Matiss på besök hos oss i skolan. Matiss är jätteduktig på poesi och han är välidgt känd genom just poesi. Han höll våra svenska lektioner förra veckan och då fick vi öva på massa skrivövningar och kroppsspråk o.s.v. Vi skulle även skriva klart en dikt som man kunde (om man ville) läsa upp på poetry slam. Poetry slam är en tävling där man till exempel  läser upp sin dikt och så finns det en jury som sätter poäng på hur dikten och framförandet var. Då var det i alla fall minst en tjej och en kille från varje klass som skulle ställa upp och från våran klass ville INGEN frivilligt (till en början), haha. Men sedan när de berättade att de fanns fina priser man kunde vinna och också att om man ställde upp så kunde betyget förbättras, så tro det eller ej JAG KÖRDE! Jag var ensam tjej i min klass men det gjorde inget för att det var massa andra tjejer från de andra åttorna som jag satt och pratade med innan det började. Vi var 18 stycken som var med och tävlade (alla från årskurs åtta) och publiken var full av alla åttorna på skolan. Jag var såååååå nervös för det var ju liksom ändå MIN dikt och man är ju alltid lite pirrig när man går upp på en scen. Jag blev lottad till att gå upp som femte och det kändes ändå bra, inte först men ändå inte sist:) När det var min tur så var det bara att gå upp för trappan, upp på scenen, fixa till micen så att den var i rätt höjd, försöka att inte bli bländad av ljuset och sedan köra! När jag var klar så fick alla i juryn sätta poäng från 0,0 till 10,0 och jag fick väldigt jämt att juryn och stannade på en slutsumma på 25,7 poäng. När de två slammaster räknar ut poängen så tar det bort de högsta och lägsta och sedan adderar alla andra poäng. 
 
Det var en tjej till som fick 25,7 och sedan en sista tjej som fick 25,8 så det blev vi som tävlade i semifinalen. Vi fick då gå upp på scenen och läsa våra dikter en gång till. Jag trodde verkligen inte jag skulle komma så långt så var verkligen superglad! Efter semifinalen var det dags för juryn att rösta och så blev det jag som blev trea. Är väldigt glad över att jag vågade och ändå tog mig så långt som jag gjorde, var otroligt nära på att säga NEJ när Matiss frågade om jag ville vara med och tävla samma morgon som tävlingen var men lyckligt nog sa jag JA:) Den tjejen som vann hade en underbar dikt och även tjejen som kom tvåa så de var verkligen värda sina platser!! 
 
Jag kom trea som sagt och tredje priset var ett biokort laddat med 100kr, verkligen supersnällt och väldigt generöst!!!!! Tack!!! 
 
Här är min dikt som jag läste upp: 
 

Ibland kan man vara rädd,

både för små och stora grejer.

Man känner att man inte vill bli sedd,

man påverkas av vad andra säger,

 

Men stå upp för sig själv,

just DU är viktig.

Du är som en älv,

som är lugnande och riktig.

 

Du är som en sommardag,

tvärtemot den kyliga natten, 

din kärlek bryter varenda lag,

ditt utseende är finare än den dyra hatten,

 

Dina egenskaper får inte plats på en rad, 

och det finns alltid någon som håller dig kär. 

Men oavsett vad,

du är bra som du är.

 
 
 

Snygg nyårs outfit under 1000kr

Som rubriken lyder är då detta en "snygg nyårs outfit under 1000kr". Jag älskar verkligen hur de guldiga accessoarerna piffar upp hela oufiten:) Denna outfiten skulle jag ha en ganska stark makeup till, till exempel rött läppstift och svart sotning av något slag, eller en ganska basic som till exempel lite nude/rosa läppstift och ljusbrun skuggning. Hoppas att ni gillade detta "lilla" outfit tipset:) 
 
Klänning:  LÄNK HÄR
Örhängen: LÄNK HÄR
Halsband: LÄNK HÄR
 

Konfansier

Igår var jag, Annie och en som heter Tindra på Bäcking och var konfransier. Det var en slags föreställning (kommer verkligen inte på namnet, åååååh) och mellan alla framföranden så gick vi upp på scenen och tacka samt välkomna nästa nummer. Under en roddning hann vi till och med dra lite skämt, haha, som tur var skrattade många, annars hade det varit lite pinsamt. Detta var i alla fall jättekul men också VÄLDIGT nervöst eftersom vi inte riktigt visste vad som skulle hända eller vad vi skulle prata om o.s.v. 
 
Efter detta på Bäcking hämtade mormor, Rolf och Jacob upp mig så åkte vi hem till mormor där jag och Jacob sov över. Där spelade vi spel, åt godis och mat o.s.v 
 
En väldigt rolig helg med andra ord. 
 

 



Konfirmation

Idag hade jag konfa och idag sjöng vi massa julsånger. Det var en (kommer verkligen inte på namnet på vad det heter) som spelar orgel i kyrkan som var där och spelade/sjöng med oss. Man fick sådana sjukt julfeelings idag och nu LÄÄNGTAR jag efter julen!! 

Jag har även fått hem mina nya skor som jag beställde i söndags, jippie:) Mer bilder på dem kommer antagligen imorgon:)



Necklace

Idag drog jag, mamma och pappa in till stan en snabbis medans Jacob spelade fotboll:) Där köpte vi en present till min kusin som har kalas idag och sen fick jag också med mig ett halsband hem, hihi! Jag var ute efter ett guldigt ganska stort/tjockt halsband som jag ska ha på mig på julafton/nyår och det var precis vad jag hittade inne på Gina Tricot:) Detta halsband var ganska "mycket" (enligt mig) precis som jag ville:P 

Pris: 99kr
Butik: Gina Tricot
Färg: guld

Man ser inte färgen så bra på bilden men halsbandet är i alla fall guldfärgat.






2 eye makeup tutorials

Hoppas att ni gillade videon! Om ni vill att jag ska göra till exempel en "how I contour" video så är det bara att kommentera!


Nov. 16, 2014


Annorlunda tröjor

Här kommer tips på några annorlunda men väldigt coola tröjor för er som vill ha något som sticker ut lite. En del tröjor på bilden sticker ut mer än andra och vissa är inte så annorlunda till skillnad från andra o.s.v. men jag tyckte i alla fall att det var lite roligt att göra ett sådant collage, så here you go. 
 
 
Odd sweatshirts
 

Sweatshirts hoody
415 SEK - bittersweetstore.bigcartel.com

Purple top
185 SEK - amazon.co.uk

Bohemian sweater
275 SEK - chicwish.com

Pattern sweatshirt
220 SEK - stylemoi.nu

Galaxy sweatshirt
415 SEK - bittersweetstore.bigcartel.com

White sweatshirt
245 SEK - 365ist.com


Volleybollturnering

Idag hade alla åttor Volleybollturnering:) Vi tjejer i min klass var bara ett lag eftersom vi bara är nio tjejer och man behöver vara sex på plan. Andra klasserna hade två tjejlag men hur som helst så mötte till exempel 8c lag 1's tjejer 8e lag 2's tjejer osv... Matcherna var 15 minuter långa och då gäller det att vinna så många bollar/poäng som möjligt så att man vinner så att säga matchen. Vi spelade först 4 matcher och vann tre utav dem och det ledde oss till semifinal där vi sedan förlorade, usch!!!! Det var SÅÅÅ surt att förlora eftersom vi verkligen ville vinna detta året på grund av att vi kom tvåa förra året!! Menmen, vi får ta nya tag och sikta mot en första plats nästa år istället! 

Vår utklädnad såg ut så här: 



Match i Lidköping

Imorgon klockan nio har vi (jag och Saga) tennismatch i Lidköping vilket betyder att vi får gå upp JÄTTETIDIGT för att det tar en bra stund att åka dit. Jag är inte direkt ett fan av att spela så tidigt på morgonen utan gillar mest att spela på eftermiddagen eller senare på kvällen, det är då jag är som piggast och har allra mest energi som behöver användas, hehe. Men oavsett tiden så ska det i alla fall bli roligt att spela match imorgon och jag hoppas verkligen att vi vinner!! 
 
Idag slutade vi vid tvåtiden eftersom engelskan som var vår sista lektion blev inställd. Den känslan när man inser att man har inställd lektion är oslagbar, hahah:) Så då efter skolan gick jag, Saga, Moa och Frida till Ica och köpte varsin sallad som vi sedan åt i tennishallen. Supergott verkligen och också nyttigt eftersom det är mycket sallad:)
 
XOXO
 


 

Halloweenfest

I söndags hade jag en liten halloweenfest för Saga, Moa, Frida, Frida och Maja men Moa kunde dock inte komma så det blev bara vi andra. Jag hade inte tänkt riktigt när jag satte festen på en söndag men det gick i alla fall väldigt bra ändå. Jag pyntade och bakade hela söndagen ändå tills de kom hem till mig vid 17.00. När de kom (alla kom samtidigt) så började vi med att gå en liten "spökvandring" runt huset där min brorsa stod i ett hörn och hoppade fram och skrämde oss (det var planerat). Sedan när vi kom tillbaka till framsidan utav huset hade mina föräldrar tänt de två rökpelletsen (de var dock väldigt svårtända) vi köpt och sedan gick vi in i huset. Jag hade satt spindelnät i dörröppningen så på grund av röken gick alla in i det, hahah. När vi väl var inne hade jag på läskig musik från en cd skiva jag och pappa beställde här. Maja, Frida och Frida hade även med sig presenter till mig vilket var huur gulligt som helst, så dem öppnade jag så fort vi hade tagit av oss ytterkläderna, hehe. Det var huur fina saker som helst!!!! 
 
Efter ett tag så stängde jag av den "läskiga" musiken och satte istället på Spotify samt tog fram Twister som vi körde ett bra tag. Det var superkul fast inte lika kul idag eftersom jag har jätteont i ryggen på grund av alla konsitga ställningar jag stod i under Twister:( Vi dansade också LOSS på "dansgolvet" så svetten rann åt alla håll, hahahha. Älskar er tjejer!! Detta måste verkligen göras om!
 
De flesta sakerna som till exempel spindelnäten, duken, rökpelletsen o.s.v köpte jag/pappa här.
 
 
Min sminkning var inspirerad av The Vampire Diaries.
 
 
 

Lördagsbrunch hos bästisen

Imorse smsade Frida mig och frågade om jag ville komma hem till henne på en liten brunch och det var ju ingen tvekan om att jag ville det. Hon hade fixat jättefint (som alltid) men jättegod mat! Jag tog lite bilder med systemkameran så lägger upp de senare när jag kommer hem. Nu sitter vi i bilen påväg till Sandhult där vi ska på gudtjänst, usch. Det är jättetråkigt att gå på gudstjänster, haha, men det måste göras så here we go!